Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gyermekfelügyelőt bántalmazott a lakásotthonban élő vádlott

2021. január 25. 10:21 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a fiatalkorúval szemben, aki egy gyermekfelügyelőt bántalmazott csak azért, mert az rászólt a viselkedése miatt.

A bűncselekmény elkövetésekor 16 éves, lakásotthonban élő fiú 2019. február 24-én este, a vacsora végeztével összetűzésbe került a gyermekekre felügyelő nővel, miután az a magatartása miatt figyelmeztette. A fiatalkorú ököllel mellkason ütötte, majd két kézzel mellkason lökte a sértettet, aki emiatt egyensúlyát vesztve hátralépett, az egylépcsőnyi szintkülönbség miatt megbotolva pedig a hátára esett. Az ütés és az emiatti esés következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, amely miatt magánindítvánnyal élt.

Az ügyészség a fiatalkorúval szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a bűncselekmény elbírálására illetékes Pápai Járásbíróságnak, egyidejűleg indítványozta a fiatal pártfogó felügyeletének megállapítását is azzal, hogy havonta jelentkezzen beszámolóval a pártfogó felügyelőjénél.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.