2021. március 6.
//
Leonóra névnap

Jöhet egy új helyi járatos szolgáltató?

2021. február 2. 14:33
Kiírják a pályázatot a helyi közösségi közlekedés ellátására. A nyertes január elsejétől biztosíthatja a városi közlekedést.

A múlt heti online közgyűlésen elfogadták azt a határozatot, mellyel a helyi közösségi közlekedés megpályáztatásáról döntöttek. A kiírás szerint a nyertes pályázónak kell gondoskodnia a “Veszprém város közigazgatási területén autóbusszal végzett, menetrend szerinti helyi személyszállítási közszolgáltatás ellátásáról”, valamint az ehhez kapcsolódó járulékos feladatokról, úgy mint az autóbuszon történő jegyárusítás, utastájékoztatás. A nyertes pályázónak kell biztosítania az ehhez szükséges autóbuszokat, azok teljes műszaki kiszolgálását és a buszvezetőket is. 

A pályázat elbírálása során a legfontosabb szempont a szolgáltatás ára 2022-re vonatkozóan, a megszerezhető pontok 80 %-át ez adja. További tíz százalékot ér a teljes élettartamra vetített energiafelhasználási és szennyezőanyag-kibocsátási költség, öt-öt pontot pedig  az alacsonypadlós szóló és csuklós buszok fogyasztása.

A majdani nyertes pályázóval tíz évre szóló, 2022. január elsejétől 2031. december 31-ig tartó szerződést kötne a város. A pályázaton magyar és külföldi cégek, egyéni vállalkozók és konzorciumok is indulhatnak – amennyiben megfizetik a pályázati biztosítékot, ötmillió forintot. A pályázatokat április 6-áig kell benyújtani, a döntést pedig a tervek szerint május 7-én, de legkésőbb a hónap végéig kihirdetik.

 

vehir.hu

További cikkek

A koronavírusban elhunytakra emlékeztek a veszprémi Fidelitas tagjai
A koronavírusban elhunytakra emlékeztek a veszprémi Fidelitas tagjai
Március 4-én volt egy éve, hogy hazánkban azonosították az első koronavírusos fertőzöttet. A járvány áldozataira a veszprémi Fidelitas tagjai gyertyagyújtással emlékeztek.
Petőfi veszprémi látogatására emlékeztek
Petőfi veszprémi látogatására emlékeztek
Koszorúzással emlékeztek meg Veszprémben arra az alkalomra, amikor Petőfi Sándor megszállt az egykori Stingli-vendégfogadóban.
Megjelent a szigorításokat szabályozó kormányrendelet
Megjelent a szigorításokat szabályozó kormányrendelet
Így kell élnünk hétfőtől.
Orbán: most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk
Orbán: most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk
Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk - mondta a Orbán Viktor pénteken a közrádióban. A miniszterelnök hozzátette: "Az biztos, hogy a mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe, most már a vírus elleni háborúnak utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk.
Olvasóink kérdeztek, a polgármester válaszolt
Olvasóink kérdeztek, a polgármester válaszolt
Főleg a közlekedéssel kapcsolatban kérdezték olvasóink Porga Gyulát, de ezen kívül kíváncsiak voltak arra, hogy lesznek-e újabb játszóterek a városban, valamint, hogy hogyan maradnak fenntarthatóak az Európa Kulturális Főváros 2023 projekt fejlesztései. Cikkünkben mutatjuk, mit válaszolt ezekre a kérdésekre a polgármester.