2021. május 12.
//
Pongrác névnap

Kérdezze Porga Gyulát!

2021. február 16. 22:18
A Vehír új rovatában lehetősége lesz minden olvasónknak arra, hogy személyesen a polgármestert kérdezzék. Havonta jelentkező műsorunkban összegyűjtjük a kérdéseket és Porga Gyula elé tárjuk azokat, hogy közvetlenül ő válaszolja meg a veszprémieket leginkább foglalkoztató kérdéseket. Már él a kerdes@vehir.hu e-mail cím.

Vannak olyan kérdések Veszprémben, amelyek hosszú idő óta terítéken vannak és léteznek időről időre újonnan felmerülő témák, amelyek foglalkoztatják a helyi közösséget.

A Vehír új, havonta jelentkező rovatában arra vállalkoztunk, hogy ezeket a témákat összegyűjtjük olvasóinktól és személyesen a polgármester asztalára tesszük, hogy Porga Gyula a Vehíren keresztül válaszolja meg azokat.

A Vehír tizenharmadik éve meghatározó médiuma Veszprémnek. Ott vagyunk a legfontosabb eseményeken, próbálunk mögé látni a történéseknek és olvasóink elé tárni mindezt.

Mindemellett viszont azt is látjuk, hogy olykor szükség van arra, hogy a városvezetők sajtótájékoztatók kötött formájából kilépve egy sokkal személyesebb stílusban adjanak választ a felmerülő kérdésekre.

Örömmel mondok igent a Vehír megkeresésének, hiszen egyetértünk abban, hogy csak párbeszéd útján juthatunk egyről a kettőre. Bizonyára nem csak nálam, hanem sok embernél indul úgy a nap, hogy megnyitja a Vehírt, hogy elolvassa a Veszprémet érintő legfontosabb híreket. Éppen ezért bizakodó vagyok, hogy sok kérdés érkezik a szerkesztőségbe, amelyekre igyekszem majd egyértelmű és érthető válaszokat adni

- fogalmazta meg Porga Gyula a gondolatait, miután megkerestük ötletünkkel.

Új videós rovatunk minden hónap első csütörtökjén fog jelentkezni, ahol az azt megelőző hetek alatt beérkezett olvasói kérdésekre fog válaszolni a polgármester.

Ehhez kapcsolódóan elindítottuk a kerdes@vehir.hu e-mail címet, ahová olvasóinktól várjuk a kérdéseket, amelyeket feltennének Porga Gyulának.

Határidőt szándékosan nem határozunk meg, hiszen a rovat állandó jellegéből adódóan igyekszünk idővel kivesézni minden kérdést.

Az első adás terveink szerint március 4-én, csütörtökön kerül fel a Vehír felületeire.

vehir.hu

További cikkek

Tudatosság és elővigyázatosság: ez a jelszó az online ismerkedésnél is
Tudatosság és elővigyázatosság: ez a jelszó az online ismerkedésnél is
Bár azt hinnénk az interneten egyre óvatosabbak vagyunk, a megyei bűnügyi statisztikák másról szólnak. A rendőrség továbbra is óvatosságra és kellő körültekintésre hívja fel a figyelmet.
Összefogás helyett összetűzés az ellenzéknél
Összefogás helyett összetűzés az ellenzéknél
Jelenleg egy ismeretlen helyi ügyvédről, egy saját pártjának jelöltje ellen induló képviselőről, egy pártelnökével összevesző, frakciójából kilépő és új pártot alapító politikusról, valamint pletyka szintjén egy valaha még miniszerelnöki babérokra törő, ma már befolyását vesztett szocialistáról hallani a veszprémi ellenzéki jelöltek kapcsán. A választásokig kevesebb, mint egy év van hátra, de jelenleg az összefogásból még csak az „össze” van meg, leginkább összetűzés formájában.
Miniszteri biztos felel a Balaton élővilágának megóvásáért
Miniszteri biztos felel a Balaton élővilágának megóvásáért
A Balaton élővilágának megóvásával kapcsolatos feladatok ellátására miniszteri biztossá nevezte ki Szári Zsoltot az agrárminiszter május 1-től - közölte kedden az Agrárminisztérium (AM) az MTI-vel.
Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!
Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!
A május 10-ei madarak és fák napja alkalmából gyűltek össze az Európa Kulturális Főváros Program csapatából, valamint önkénteseiből többen, hogy a Veszprém Megyei Honismereti Egyesülettel, valamint néhány másik pártoló taggal közösen megtisztítsák a Sintér-árkot, hogy a jövőben bárki számára egy kényelmes, zöldövezeti túraútvonal legyen.
Együttműködés indul a MOME és a Pannon Egyetem között
Együttműködés indul a MOME és a Pannon Egyetem között
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa év sikeres megvalósítása érdekében a Pannon Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.