2021. április 11.
//
Zsolt, Leó névnap

Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!

Bár vannak a költségvetésnek pozitív elemei, összességében mégsem támogatta az elfogadását Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő. Hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, miért.

A képviselő szerint a költségvetésben alig van innováció, inkább a kapkodás és a tanácstalanság jeleit láthatjuk. Mint fogalmazott, a város folytatja az ingatlanok értékesítését, és 562 millió forintos hitelt vesz fel, amelyből a pályázatokhoz szükséges önerőt biztosítaná. Kovács Rajmund hangsúlyozta: a pandémia okozta gazdasági válság még előttünk áll, nem tudhatjuk, mennyire kell majd megszorítanunk a nadrágszíjat, ezért nem lenne szabad ilyen célra hitelt felvenni. A képviselő ugyanakkor megjegyezte: a költségvetésnek voltak támogatható elemei is, az intézmények felújítását például ilyennek tartja. 

A független képviselő több egyéb témában is kritikát fogalmazott meg. Nem tartja helyesnek például, hogy a Pro Urbe díjra nevezettek között politikusok is szerepelnek, úgy látja, a világjárvány közepette olyan veszprémi polgárokat kellene inkább elismerni, akik kemény munkával küzdenek a pandémia ellen. Kovács Rajmund a Hajmáskér mellett létesítendő katonai bázis miatt is bírálta a polgármestert: úgy látja, Porga Gyulának ki kellene állnia az emberek elé, és tájékoztatnia kellene őket arról, miféle létesítmény épül a szomszédságukban. 

vehir.hu

További cikkek

ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók - közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.
Szinte mindenkit érdekel a bolygó jövője egy felmérés szerint
Szinte mindenkit érdekel a bolygó jövője egy felmérés szerint
Meglepően sokan érdeklődnek a bolygó jövője, a környezetvédelem iránt és tudatosul bennük, hogy saját életükre és a következő generációk sorsára is hatással vannak a környezeti problémák - derül ki az Alteo energetikai csoport megbízásából készült felmérésből.
A polgármestert és a képviselőt is beoltották
A polgármestert és a képviselőt is beoltották
A polgármestert és az országgyűlési képviselőt is ezen a héten oltották be. Mindketten az AstraZeneca vakcináját kapták.
Épült: az örök emberszeretet nevében
Épült: az örök emberszeretet nevében
Az Erzsébet-liget végén a fák mögött rejtőzik az egykori gyermekkórház hatalmas épülete, amely immáron negyed évszázada üresen és funkció nélkül tűri az idő vasfogát és szolgál a graffitisek gyakorlótereként. Cikkünkben bemutatjuk az épület történetét, két világháborún és rendszerváltáson át, mielőtt az Európa Kulturális Főváros keretében hamarosan új funkciójában születne újjá.
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Herend, Hárskút és Bakonynána is sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban, amelynek eredményeképpen a közterületeik karbantartását segítő eszközökkel gazdagodtak, illetve ilyen jellegű beruházásokat végezhettek el.