2022. május 24.
//
Eszter névnap

Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!

Bár vannak a költségvetésnek pozitív elemei, összességében mégsem támogatta az elfogadását Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő. Hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, miért.

A képviselő szerint a költségvetésben alig van innováció, inkább a kapkodás és a tanácstalanság jeleit láthatjuk. Mint fogalmazott, a város folytatja az ingatlanok értékesítését, és 562 millió forintos hitelt vesz fel, amelyből a pályázatokhoz szükséges önerőt biztosítaná. Kovács Rajmund hangsúlyozta: a pandémia okozta gazdasági válság még előttünk áll, nem tudhatjuk, mennyire kell majd megszorítanunk a nadrágszíjat, ezért nem lenne szabad ilyen célra hitelt felvenni. A képviselő ugyanakkor megjegyezte: a költségvetésnek voltak támogatható elemei is, az intézmények felújítását például ilyennek tartja. 

A független képviselő több egyéb témában is kritikát fogalmazott meg. Nem tartja helyesnek például, hogy a Pro Urbe díjra nevezettek között politikusok is szerepelnek, úgy látja, a világjárvány közepette olyan veszprémi polgárokat kellene inkább elismerni, akik kemény munkával küzdenek a pandémia ellen. Kovács Rajmund a Hajmáskér mellett létesítendő katonai bázis miatt is bírálta a polgármestert: úgy látja, Porga Gyulának ki kellene állnia az emberek elé, és tájékoztatnia kellene őket arról, miféle létesítmény épül a szomszédságukban. 

vehir.hu

További cikkek

A falu születésnapja
A falu születésnapja
Úrkút alapításának 241. évfordulóját ünnepelték vasárnap a településen.
Róka fogta csoki
Róka fogta csoki
A nagyvárosból költöztek ki falura, így nem róhatom fel nekik, hogy sajátságos elképzelést hoztak magukkal a vadvilágról.
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
Ahogy a város lakóinak feltűnhetett, számos építkezés zajlik párhuzamosan, s hogy ne csak az átadás pillanatáról értesüljünk, az építkezés folyamatába is bepillantást nyerhettünk.
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
A szél mellett a Pannon Egyetem evezősei borzolták fel a Balaton víztükrét pénteken Balatonalmádiban, ahol ismét megtartották az intézmény egyik legrégebbi rendezvényét, a Balaton Regattát. Hallgatók és oktatók több versenyszámban szálltak vízre, ahol idén a Pannon Egyetem egykori rektorának, dr. Gaál Zoltánnak a tiszteletére is szerveztek emlékfutamot.