2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Átadták a veszprémi sajtódíjat

2021. március 16. 14:02
Marton Attila, a Napló újságírója kapta idén a Szabad Sajtó díjat Veszprémben.

A járványhelyzet miatt idén az online térben mutatta be a polgármester a Szabad Sajtó díj kitüntetettjét. A díjat hagyományosan minden évben a március 15-i ünnep alkalmából adják át a veszprémi médiában dolgozó újságírónak, riporternek.

Marton Attila a Pécsi Tudományegyetem szabadbölcsész szakán végezte felsőfokú tanulmányait. Kezdetben külső munkatársként dolgozott, 2014 januárja óta tagja a Napló szerkesztőségének. Tanult, művelt, intelligens újságíró. Számos különböző területen mozog otthonosan, közéleti, gazdasági és kulturális témákról egyaránt ír. Figyelemmel kíséri a veszprémi önkormányzat munkáját, a városban történt eseményeket, fejlesztéseket. Erőssége a tudósítás, talán ez a műfaj áll hozzá a legközelebb. Alapos, korrekt, tényszerű, tárgyilagos, röviden és precízen fogalmaz. Tiszta, pontos kéziratok kerülnek ki kezei közül. Megbízható, minden helyzetben lehet rá számítani. 2015-ben vehette át a Kovácsi Objektív díjat. 2018-ban a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet jubileumi ünnepségén a Magyarságért Érdemrend kitüntetésben részesült. A balatonalmádi polgárőr egyesület 2018-ban a polgárőrség munkájának hiteles és pontos bemutatásáért Szent László emlékplakettel tüntette ki.

2021-ben Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere az információszolgáltatás területén végzett kimagasló szakmai munkája elismeréseként Marton Attila részére Szabad Sajtó díjat adományozott.

vehir.hu

További cikkek

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.
Véget értek az írásbeli érettségik
Véget értek az írásbeli érettségik
Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal.
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem az Acticityben rendezték meg a képviselőtestület ülését csütörtökön.
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Az egyik veszprémi fórumba töltötték fel azokat a képeket, amiket valaki a város mellett fotózott és jól láthatóan egy emberi tenyér méretéhez hasonló nagyságú állati lábnyom látható rajta. A tippek elindultak, hogy milyen élőlény hagyta hátra ezt a nyomot, valaki már medvét látott benne. Mi megkérdeztük erről az egyik helyi vadásztársaság elnökét.