Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb hétig marad a szigor

2021. március 19. 7:48
A ma hatályban lévő korlátozásokat változatlan formában fennmaradnak hétfőtől újabb egy hétig – jelentette be Orbán Viktor péntek reggel a közrádióban.

A miniszterelnök elmondta: bőségesen van még szabad ágy és lélegeztetőgép a magyarországi kórházakban. A kérdés az, hogy van-e elegendő orvos és ápoló, aki ezeket működteti, a kórházigazgatók megnyugtató jelentést tettek az operatív törzsnek. 

Orbán elmondta: most dolgoznak azon a terven, ami a beoltottak számához köthető intézkedésekkel meghatároz egy fokozatos nyitási tervet. Amikor a beoltottak száma eléri a 2.5 milliót, akkor érünk el oda, hogy minden 65 év feletti idős embert beoltanak, aki ezt kérte, és elkezdhetünk lazítani a szabályokon. A kormányfő hozzátette: ebben a folyamatban lesz olyan időszak, amikor bizonyos szolgáltatásokat csak a védettségi igazolvány felmutatásával lehet igénybe venni. 

Az ország nehezen viselne el további megszorító intézkedéseket. A miniszterelnök arra kér mindenkit, legyenek türelmesek, tartsák be a védekezés szabályait, mert jó esélyünk van, hogy szabad nyarunk lesz. 

A kormányfő elismerte: a kisvállalkozók is nehéz helyzetben vannak, a kormány igyekszik segíteni nekik is, de tőlük is azt kéri: tartsanak ki, ha újraindult a gazdaság, akkor bőséges gazdasági év következik utána.

vehir.hu
további cikkek
Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? ma 1:29 Legendás fájukról neveztek el fesztivált a szentgáliak Legendás fájukról neveztek el fesztivált a szentgáliak Ezen a hétvégén tartották Szentgálon a Barkóca fesztivált, aminek névadója a település határában álló háromszáz éves fa, aminek a gyümölcséből, mint kiderült kiváló pálinka készül. tegnap 16:14 Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. 2024. április 20. 13:12 A polgárok őreit díjazták A polgárok őreit díjazták Szombaton délelőtt a Veszprém megyei Polgárőr Szövetség hagyományos küldöttgyűlésén több megyei és veszprémi elismerést is átadtak. tegnap 10:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.