Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Városi fejlesztések és parkolási kérdések a polgármester asztalán

2021. március 31. 23:31
Folytatjuk sorozatunkat, amelyben olvasóink kezébe adjuk a lehetőséget, hogy kérdezzenek Porga Gyula polgármestertől. Ezúttal a költségvetésben szereplő beruházásokról, a parkolási helyzetről, kutyafuttatókról, a tenisz sport fellendítéséről és a koronavírus elleni védekezésről is érkeztek kérdések, amelyeket feltettünk a polgármesternek.

Ismét számos levél érkezett szerkesztőségünk e-mail címére, amelyekben olvasóink az általuk fontosnak vélt, illetve őket leginkább foglalkoztató témákat foglalták össze a polgármesternek intézett kérdésekben. Ezeket összegyűjtve, most is személyesen tettük fel őket Porga Gyulának.

Ha témánként külön-külön szeretnék meghallgatni a polgármester válaszait, a cikk alján az önöket érintő címre kattintva elérhetik egyesével is ezeket.

Az idei költségvetés szerint 46 milliárd forintból gazdálkodik a város, amelynek a 60%-át fordítják fejlesztésekre. Hogy áll össze az idei büdzsé?

Hol tart a Kulturális-negyed fejlesztése?

Hogy áll az Aranyosvölgyi híd és az új vasútállomás tervezése?

Lesz-e 2x2 sávos út a Balaton irányába is 2023-ig?

A parkolási helyzeten hogyan próbálnak javítani? Hol terveznek parkolóbővítést és parkolóház építését?

Van-e lehetőség további utcanévtáblák kihelyezésére, illetve a buszmegállók neveit nagyobb táblákkal jelezni a megállókban?

Mi lesz a sorsa a régi ifiház épületének, ahol régen az Enyhe Fintor Klub is működött?

Tervezik-e és ha igen, akkor a város melyik részén új kutyafuttatók kialakítását?

Mi várható a teniszsport fejlesztése kapcsán Veszprémben?

Miért lehet nyitva a veszélyhelyzet alatt a lengyel piac? Milyen eszközei vannak az önkormányzatnak, hogy segítse a koronavírus elleni harcot? Mit tett eddig a város ennek érdekében?

 

Továbbra is várjuk a kerdes@vehir.hu címre kérdéseiket, amelyeket terveink szerint a következő interjúban felteszünk a polgármesternek.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A Házasság hete keretein belül – a témához kapcsolódó – rajzpályázatra is sor került, méghozzá a Kukkantó Egyesület szervezésében. Az óvodások, valamint a kisiskolások pályaműveit szakmai zsűri értékelte, több mint kétszáz rajz érkezett. Az eredményhirdetésre szombat délelőtt, a Veszprémi Petőfi Színházban került sor. 2024. február 17. 13:36 Töretlen a bizalom Porga Gyula iránt választás 2024 Töretlen a bizalom Porga Gyula iránt Teljes egyetértésben Porga Gyulát, Veszprém jelenlegi fideszes polgármesterét támogatja a Fidesz veszprémi szervezete a polgármester-jelöltségben, amiről kedden döntöttek az alapszervezeten belül. Ugyanitt döntés született arról is, hogy kik indulnak majd a tizenkét egyéni választókörzetben. Információink szerint több új név is lesz majd a jelöltek között. 2024. február 15. 11:07 Sikeres évet zárt a Fegyveres Erők Nyugdíjas Klub Sikeres évet zárt a Fegyveres Erők Nyugdíjas Klub Szerda délután az Agórában tartotta közgyűlését a Fegyveres Erők Nyugdíjas Klub, ahol polgármesteri elismerő oklevelek átadására is sor került. 2024. február 15. 22:08 'A tervek jók, szívesen veszünk részt a megvalósításukban' 'A tervek jók, szívesen veszünk részt a megvalósításukban' "Veszprémnek van múltja, van jelene és nagyon úgy tűnik, hogy jövője is lesz. A tervek jók, szívesen veszünk részt a megvalósításukban. Látszik a jövőkép és a fejlődés íve Veszprémben. Büszke veszprémi vagyok." - Így reagáltak a cégvezetők és intézményvezetők a polgármerster hétfői bejelentésére, amelyben az idei költségvetés számait és céljait mutatta be. 2024. február 6. 18:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.