2021. június 21.
//
Alajos névnap

Városi fejlesztések és parkolási kérdések a polgármester asztalán

2021. március 31. 23:31
Folytatjuk sorozatunkat, amelyben olvasóink kezébe adjuk a lehetőséget, hogy kérdezzenek Porga Gyula polgármestertől. Ezúttal a költségvetésben szereplő beruházásokról, a parkolási helyzetről, kutyafuttatókról, a tenisz sport fellendítéséről és a koronavírus elleni védekezésről is érkeztek kérdések, amelyeket feltettünk a polgármesternek.

Ismét számos levél érkezett szerkesztőségünk e-mail címére, amelyekben olvasóink az általuk fontosnak vélt, illetve őket leginkább foglalkoztató témákat foglalták össze a polgármesternek intézett kérdésekben. Ezeket összegyűjtve, most is személyesen tettük fel őket Porga Gyulának.

Ha témánként külön-külön szeretnék meghallgatni a polgármester válaszait, a cikk alján az önöket érintő címre kattintva elérhetik egyesével is ezeket.

Az idei költségvetés szerint 46 milliárd forintból gazdálkodik a város, amelynek a 60%-át fordítják fejlesztésekre. Hogy áll össze az idei büdzsé?

Hol tart a Kulturális-negyed fejlesztése?

Hogy áll az Aranyosvölgyi híd és az új vasútállomás tervezése?

Lesz-e 2x2 sávos út a Balaton irányába is 2023-ig?

A parkolási helyzeten hogyan próbálnak javítani? Hol terveznek parkolóbővítést és parkolóház építését?

Van-e lehetőség további utcanévtáblák kihelyezésére, illetve a buszmegállók neveit nagyobb táblákkal jelezni a megállókban?

Mi lesz a sorsa a régi ifiház épületének, ahol régen az Enyhe Fintor Klub is működött?

Tervezik-e és ha igen, akkor a város melyik részén új kutyafuttatók kialakítását?

Mi várható a teniszsport fejlesztése kapcsán Veszprémben?

Miért lehet nyitva a veszélyhelyzet alatt a lengyel piac? Milyen eszközei vannak az önkormányzatnak, hogy segítse a koronavírus elleni harcot? Mit tett eddig a város ennek érdekében?

 

Továbbra is várjuk a kerdes@vehir.hu címre kérdéseiket, amelyeket terveink szerint a következő interjúban felteszünk a polgármesternek.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Idén decemberben megérkezik Veszprémbe a V-Busz új flottája
Idén decemberben megérkezik Veszprémbe a V-Busz új flottája
Aláírták a vadonatúj helyi járatos buszok beszerzéséről szóló szerződést, amelynek értelmében idén december végéig 42 db új járművet gyártanak le és szállítanak Veszprémbe, hogy jövőre már ezek közlekedjenek a V-Busz útvonalain. A beszerzés részleteit és az új járművek felszereltségét is bemutatták péntek délután a városházán tartott sajtótájékoztatón.
Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Hivatalosan is elkezdődött az a beruházás, amely pár év múlva teljesen új arculatot ad a belváros kulturális negyedének. A Modern Városok Programból megvalósuló projekt a Veszprémi Petőfi Színház főépületét és a környező házakat is új funkcióval tölti meg, miközben az eredeti stílus jegyeit hordozza magán. Elsőként a kiegészítő épületek újulnak meg.
Irodát kapnak a megyei polgárőrök a várostól
Irodát kapnak a megyei polgárőrök a várostól
A Cholnoky utca 11. szám alatt, egy 220 négyzetméteres ingatlant biztosít a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége részére a megyeszékhely önkormányzata.
Ovádi Péter: miért ne lehetnénk mi a következő Dánia?
Ovádi Péter: miért ne lehetnénk mi a következő Dánia?
A koronavírus miatt egy év csúszással, de pénteken kezdetét veszi a labdarúgó Európa-bajnokság. A magyar válogatott először június 15-én Portugália ellen méretteti meg magát. Ennek kapcsán kérdeztük Porga Gyula polgármestert és Ovádi Péter országgyűlési képviselőt az esélyekről, akikről köztudott, hogy mindketten nagy követői és szurkolói a válogatottnak.
Megkapták érmeiket a veszprémi futballisták
Megkapták érmeiket a veszprémi futballisták
Harmadik helyen végzett a labdarúgó NB III nyugati csoportjában a veszprémi Practical VLS. A bronzcsapatot péntek délután Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntötte, amikor a játékosok a megérdemelt érmeiket is a nyakukba akaszthatták.