2021. április 20.
//
Konrád, Tivadar névnap

Megmaradó hó csak a Bakonyban lehet

2021. április 5. 8:27
VMeteo

Hétfőn napközben 14°C környékére melegszik a levegő, gyenge, mérsékelt délnyugati szél fúj. Délutántól megnövekszik a felhőzet, de csapadék még nem valószínű, este 6°C-t mérhetünk – írja a Vmeteo.hu.

Keddre virradóan markáns hidegfront érkezik élénk széllel, lehűléssel. A reggeli órákban számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, tisztán hó is eshet, de megmaradó hó csak a Bakonyban lehet. Délutánra felszakadozhat a felhőzet, kissé mérséklődik a légmozgás. Kedden reggel fagypont, délután 5°C, este 1°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Szerdán és csütörtökön a hideg légtömeg határozza meg időjárásunkat, reggelente gyenge fagy várható, a délutáni hőmérséklet pedig nem éri el a 10°C-ot mérsékelt-élénk északnyugati szél mellett. A felhőátvonulásokból zápor, hózápor is kialakulhat.

Pénteken reggel még gyengén fagyhat, aztán a délnyugatira váltó áramlás hatásra melegszik a levegő, megszűnnek a hajnali fagyok.

A hétvégén a sok felhő ellenére 15°C körüli napi maximum értékek várhatóak, számottevő csapadék egyelőre nem látszik az előrejelzési térképeken.

vehir.hu