2021. április 20.
//
Konrád, Tivadar névnap

Virtuálisan bejárható a Kabóca Bábszínház

2021. április 6. 11:46
A teátrum munkatársai mindenkit várnak egy tárlatvezetésre az intézményben – virtuálisan.

Húsz éves lett a Kabóca Bábszínház – a kerek évfordulót azonban ajárvány miatt nem tudják úgy megünnepelni, ahogy szeretnék. Ennek ellenére minden érdeklődőt meghívnak magukhoz egy virtuális sétára. 

A virtuális épületbejárás közben nemcsak bepillanthatunk a kulisszák mögé, megnézhetjük az irodákat, raktárakat, de közben visszapillanthatunk az elmúlt két évtized előadásira is, amelyeket videókkal, fotókkal, információs blokkokkal és hangfelvételekkel varázsolnak elénk a teátrum munkatársai. 

A virtuális séta ezen a linken érhető el.

vehir.hu

További cikkek

Egyházi épületek a Szemle fókuszában
Egyházi épületek a Szemle fókuszában
Megjelent a Veszprémi Szemle idei első száma, a nyomtatott példányokat április 23-án pénteken 15:00-16:30 óra között lehet átvenni a megyei könyvtárnál.
Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze
Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze
Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja - közölte a Nemzeti Színház pénteken.
Ami Kosztolányi kötetét illeti: túlságosan is sok vers van benne
Ami Kosztolányi kötetét illeti: túlságosan is sok vers van benne
Kiragadott sorok, félreérthető mondatok, vagy valóban azt állította valaki Kosztolányi Dezső egyik kötetéről, hogy túl sok vers van benne?
Elmondani az elmondhatatlant
Elmondani az elmondhatatlant
A mai napig vita tárgyát képezi, lehet-e hiteles alkotást készíteni olyan sokkoló témákról, mint a holokauszt. Az elmúlt évek többszörösen díjazott filmalkotásai arra engednek következtetni, lehet, sőt, érdemes több megközelítést alkalmazni. A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja apropóján ajánlunk öt hazai filmet.
ActiCity - új korszak a gyermekkórház épületének történetében
ActiCity - új korszak a gyermekkórház épületének történetében
ActiCity. Érdemes megjegyezni ezt a kifejezést, ugyanis a közeljövőben sokszor elhangzik majd az Európa Kulturális Főváros 2023 aktuális hírei között. Magyarul aktív városra fordítható fantázianév fedi azt a projektet, ami a régi Heim Pál Gyermekkórház épületét alakítja át egy új, immáron a kultúrát és az aktív kikapcsolódást magában foglaló intézménnyé.