2021. április 11.
//
Zsolt, Leó névnap

Pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélnék a vonattal ütköző férfit

2021. április 7. 11:08
Veszprém Megyei Főügyészség
Vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki miután a piros jelzés ellenére a vasúti sínekre hajtott, ott összeütközött egy menetrend szerint közlekedő vonattal.

A 35 éves férfi 2020. szeptember 4-én személygépkocsival Kisapáti felől Tapolca irányába közlekedett, melynek során az utat keresztező vasúti átjáró fénysorompójának tilos jelzését figyelmen kívül hagyta, és az átjáróba hajtott. Ekkor ért oda a Tapolca felől érkező vonat, melynek mozdonyvezetője a gyorsfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést.

Fotó: Magyarország ÜgyészségeFotó: Magyarország Ügyészsége

A személygépkocsit vezető férfi a baleset következtében súlyos, életveszélyes, illetve maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett, míg a vonat személyzete és utasai közül senki sem sérült meg. A mozdony azonban az ütközés miatt nem közlekedhetett tovább, a fénysorompó pedig kettétörött. A vasúti átjáró helyreállítása, biztonságossá tétele négy órát vett igénybe.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt a Tapolcai Járásbíróságnak.

vehir.hu