Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Megalakult az Iparos Parkot irányító nonprofit Kft.

2021. április 16. 4:00
Négy veszprémi- és Veszprém térségi kis- és középvállalkozás, valamint a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. alapításával április 1-jén létrejött a Veszprémi Szakipark Nonprofit Kft. Az alapító okiratot a GNSZ Tervező Kft., a T-NC Technika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a VESZ-MONT 2000 Szereléstechnikai és Gépipari Kft., a FLEXMONT Szereléstechnikai és Automatizálási Kft., valamint a „VKSZ” Zrt. vezetői látták el kézjegyükkel. A társaság ügyvezetői feladatait Sasvári Tamás látja el.

2021. április 8-án helyezte el alapkövét Ovádi Péter országgyűlési képviselő, valamint Porga Gyula polgármester annak az országosan egyedülálló projektnek, amely a Modern Városok Program keretein belül mintegy bruttó 8.822.998.400 forintból valósul meg, s a Veszprémi Iparos Park nevet viseli.

A Veszprémi Szakipark Nonprofit Kft. feladatai közé tartozik egyebek mellett, hogy a projekt keretein belül létrejövő ágazati képző központban a sikerkompetenciák fejlesztéséhez alakítsa a tanulói tereket, aktív partnerségépítő tevékenységgel folyamataiba bevonja a külső környezetet (pl.: Szakképzési Centrumot, Pannon Egyetemet, Veszprémi Kereskedelmi és Iparkamarát, nagyvállalatokat), az ismeretanyag és az eszközpark megfeleljen a 21. századi elvárásoknak, azokra érdemben reagáljon.

Az Iparos Park látványterveAz Iparos Park látványterve

A társaság céljai közt szerepel egy olyan vonzó életpályamodell felvázolása a szakképzésben részt vevő fiatalok számára, amelyben a magas színvonalú gyakorlati képzések segítenek a fiataloknak azokat a készségeket és kulcskompetenciákat is elsajátítani, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a továbbiakban sikeresek legyenek a hazai munkaerőpiacon.

A nonprofit Kft. megalakulásának pillanataiA nonprofit Kft. megalakulásának pillanatai

A Szakipark – Veszprémi Iparos Park égisze alatt a gépi- és CNC forgácsoló, CNC programozó, valamint szerszám- és készülékgyártó szakmát választó diákok számára lehetőség nyílik egy országosan is egyedülálló képzőközpontban elsajátítani a 21. századi elvárásoknak megfelelő szakmai ismereteket oly módon, hogy képzésükben vállalati szakemberek is részt vesznek. A tanműhelyi eszközparkon túl a partnercégeknél alkalmazott gépeket és tudásanyagot is megismerhetik tanulók, a robottechnika megjelenésével.

Kiemelten fontos a hazai kkv-k elköteleződése, részvétele a gyakorlati képzésben, amelyre hiánypótló, Magyarországon egyedülálló szolgáltatásként a Szakipark egyfajta jó gyakorlatként, példaként is szolgálhat.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28 Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Kedd délelőtt ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési keretmegállapodást a két fél, vagyis a Veszprémi Szakképzési Centrum valamint a Veszprémi Érseki Főiskola. 2024. február 21. 15:28 Négy év alatt megduplázódott a szakképzés oktatóinak bére, közben újabb milliárdok érkeznek Veszprémbe szakképzés Négy év alatt megduplázódott a szakképzés oktatóinak bére, közben újabb milliárdok érkeznek Veszprémbe Újabb bérfejlesztésnek köszönhetően négy év alatt megduplázódott a szakképzés pedagógusainak bére, közben Veszprémben milliárdos nagyságrendben fejlesztik az oktatási intézményeket. A Veszprémi Szakképzési Centrum vezetői egy sajtóbeszélgetésen elárulták, hogy milyen perspektíváik vannak a diákoknak és oktatóknak egyaránt a szakképzésben, valamint hogy mi épül majdnem négymilliárd forintból Veszprémben a közeljövőben. 2024. február 14. 14:01 A szakképzésben nincs zsákutca szakképzés A szakképzésben nincs zsákutca Az egyik legnagyobb problémája a fiataloknak, amikor kilépnek a munkaerőpiacra, hogy bár elmondhatják magukról, hogy sok mindent tanultak, de valójában igazán semmihez sem értenek. Ezt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke fogalmazta meg kedden, amikor éppen erre a problémára reflektálva szervezték meg a pályaválasztási és szakmabemutató napot Veszprémben. 2023. október 11. 1:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.