Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Gripenekre és harcihelikopterekre is lehet számítani a következő napokban

2021. április 19. 16:07 // Forrás: Magyar Honvédség
Összehangolt levegő-föld éleslövészetet tart a Magyar Honvédség a Veszprém melletti lőtéren április 19-21 között. A következő két hétben pedig a Gripenek is részben Veszprém környékén hajtják végre a szokásos éjszakai repülési gyakorlatukat. A Honvédség így is törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Vasárnap délután megérkezett Szolnokról a három MI-24 típusú harcihelikopter, amelyek részt vesznek az április 19-21 között tartó gyakorlatban az az MH Központi Lő-és Gyakorlótéren Veszprém mellett. 

A térségben fokozott hanghatásra kell számítani április 19-én és április 20-án 16:00 órától 23:00 óráig, illetve április 21-én 10:00 órától 15:00 óráig, ezt követően megkezdődik a visszatelepülés a szolnoki bázisra - tájékoztatott a Magyar Honvédség, valamint hozzátették, a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát.

fotó: Magyar Honvédség Facebook-oldalafotó: Magyar Honvédség Facebook-oldala

Szintén a következő napokban a kecskeméti repülőbázis Gripen pilótái hajtják végre az éves repülési tervnek megfelelően az estébe nyúló repüléseiket.

A gyakorlat során – Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros és Nagyatád, továbbá Kaposvár, Szigetvár valamint Szolnok, Veszprém, Várpalota, Hajmáskér térségében – az érintett napokon tervezetten 15.00 és 22.00 óra között a megszokottól eltérő, nagyobb zaj- és hanghatás várható.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.