Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Eltiltanák az állattartástól a kutyáit sorsukra hagyó férfit

2021. április 23. 11:54 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
A Veszprém Megyei Főügyészség ebtartástól eltiltás érdekében perli azt a 45 éves férfit, aki 2020 áprilisában anyakutyáját és annak hét kölykét a lakóhelyéhez közeli erdőbe vitte, majd sorsára hagyta.

Az egyik Pápa környéki faluban élő elkövető nem akarta eltartani a kutyáját és annak 4-5 hetes kölykeit, ezért az erdőben kitette őket. Azért, hogy az anyakutya ne tudjon visszatérni a házához, pórázzal egy fához kötötte, majd víz és élelem hátrahagyása nélkül távozott.

A pápai állatvédők már aznap délután telefonos bejelentést kaptak az elhagyott kutyákról, és az időközben pórázát elrágó anyaállatot, valamint kölykeit begyűjtötték, majd a kutyákat egy Vas megyei állatvédő egyesületnél helyezték el.

A Pápai Járásbíróság a másodfokon jogerőre emelkedett ítéletével a férfi bűnösségét megállapította az állatkínzás vétségében, melyet követően az ügyészség élve azzal a jogával, hogy az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó jogszabályok megsértése esetén a tevékenységtől való eltiltás iránt keresetet indítson, 3 évre kérte a férfi ebtartástól történő eltiltását, mivel nem mutatott az állattartással járó felelősségtudatot, felelőtlen, közönyös, az állatvédelmi szabályokat súlyosan sértő magatartást tanúsított, amely akár arra is alkalmas lett volna, hogy a kutyák pusztulásához vezessen.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.