Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Dr. Sebestyén József lett az Érseki Hittudományi Főiskola rektora

2021. április 24. 10:37 // Forrás: Veszprémi Főegyházmegye
Dr. Sebestyén Józsefet nevezték ki a Hittudományi Főiskola élére öt évre – tájékoztatott weboldalán a Veszprémi Főegyházmegye.

A kinevezési okmányt április 21-én adta át prof. dr. Bódis József, az Innovációs és Technológiai minisztérium felsőoktatásért felelős államtitkára a minisztériumban az intézményt 2020. július 1-jétől megbízott rektorként irányító főiskolai tanárnak. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy bár nem mindig hálás és népszerű feladat, de rektornak lenni jó.

Fotó: Veszprémi FőegyházmegyeFotó: Veszprémi Főegyházmegye

Az ünnepélyes átadáson dr. Udvardy György veszprémi érsek is részt vett, aki elmondta, hogy a tradicionális oktatási és kutatási alaptevékenység megerősítése, fejlesztése mellett a főiskola tevékenységi körének kiszélesítését tartja a következő időszak elsődleges feladatának.

Dr. Sebestyén József rektor – miután megköszönte az érseki bizalmat és a szaktárca támogatását – kifejezte, hogy a  megbízást szolgálatnak tekinti. Nemcsak vezetői hitvallásként, hanem személyes vállalásaként jelölte meg a felsőoktatási alapfeladat-ellátás minőségi megújítását és – egy szolgáltató jellegű főiskola megteremtésével – markánsan megjelenő társadalmi szerepvállalást, az egyház missziós tevékenységének támogatását.

vehir.hu
további cikkek
Ismét apácák sétáltak egykori otthonuk falai között Ismét apácák sétáltak egykori otthonuk falai között Ugyanott sétáltak és imádkoztak az apácák, ahol elődeik közel nyolcszáz éve tették ugyanezt. Hétvégén ugyanis olyan domonkos rendi nővérek érkeztek Veszprémbe, akik először nem sokkal a tatárjárás után telepedtek le a Benedek-hegy alatt, itteni történetüknek pedig egy szentéletű apáca és egy magyar hercegnő is a része. 2024. április 13. 12:12 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37 Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Egy passiójátékon a néző sohasem tud úgy részt venni, mintha egy egyszerű színházlátogató lenne, aki csupán a színészi játékra alapozva engedi, hogy magával ragadja a történet. Ilyenkor az ember valóban be akar futni a játéktérre, félrelökni a római katonákat, szétvágni a farizeusok közt és megmenteni Jézust. De aztán mégsem teszi, ahogy kétezer évvel ezelőtt Júdeában sem tette senki. Csak sodródik a tömeggel, miközben kezdi megérteni az ünnep igazi üzenetét. Ahogy az Veszprémben is történt virágvasárnap délután. 2024. március 25. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.