Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Igazi ünneppé vált az újranyitás

2021. április 25. 14:14
Ahogy arra számítani lehetett, a szombati újranyitáskor ismét megteltek a vendéglátóhelyek teraszai. A belvárosi hangulat a nyári főszezont idézte.

Tavaly november 11-én léptek életbe azok a korlátozó intézkedések, amelyeket a koronavírus-járvány megfékezéséért hoztak, ez az intézkedéscsomag tartalmazta többek közt azt is, hogy a vendéglátóhelyeknek be kell zárnia és csak elvitelre, vagy kiszállításra dolgozhattak.

Azóta 163 nap telt el, hétvégén viszont véget ért ez a számlálás, ugyanis a kormány új rendeletének értelmében a 3,5 millió beoltott után ismét kinyithattak, egyelőre a vendéglátóhelyek teraszai.

Ahogy az ország minden területén, úgy Veszprémben is éltek az emberek ezzel a lehetőséggel és megtöltötték a vendéglátóhelyek asztalait. A hatályos szabályok értelmében az asztalnál fogyasztás közben nem kötelező a maszkviselet, ugyanakkor a közterületeken, valamint a vendéglátóhelyek belső részén (amennyiben mosdóba megy a vendég, vagy a pulthoz rendelni, fizetni) továbbra is hordani kell a szájat és orrot eltakaró maszkot.

Az újranyitást követő első napon megkerestünk két belvárosi vendéglátóhely vezetőjét, akikről az előző napi tapasztalatokról érdeklődtünk.

Müller Zoltán a Skorpió Pubot vezeti, tőle megtudtuk, hogy már az újranyitás bejelentése után nem sokkal az összes asztalukra érkezett foglalás. Javarészt a törzsvendégek ünnepelték itt, hogy ismét a kedvenc helyükön találkozhatnak egymással, de voltak új vendégek is.

A Skorpióban főleg a csapolt sör fogyott az este fél 10-ig tartó nyitva tartás során, Müller Zoltán szerint ez annak tudható be, hogy ez az a népszerű ital, amihez csapolva nem jutottak hozzá a vendégek az elmúlt hónapok alatt.

A Skorpiónak egyébként sikerült átvészelnie az elmúlt időszakot úgy, hogy nem kellett megválnia egy alkalmazottjától sem, az, hogy az újranyitás is zökkenőmentesen ment annak is köszönhető, hogy ugyanazzal a tapasztalt és összeszokott csapattal tudtak kinyitni szombaton.

Egy másik belvárosi vendéglátóhely a Kedvencem Wok & Bar, ami tavaly pont a járvány első két hulláma közötti időszakban nyitott meg az Óváros téren. Az alapvetően keleti ízvilágú tésztákra alapozó vendéglátóhely terasza is megtelt a szombati nyitáskor, aki pedig járt már korábban ezen a helyen, az észrevehette, hogy a novemberi zárás óta több újítás is történt a szabadtéri részen.

Sindler Attilától a hely üzletvezetőjétől megtudtuk, hogy az elmúlt hónapokban, amikor kiszállítással tudtak csak foglalkozni, a teraszrészen is számos fejlesztést végeztek. Több növényt is elültettek, kialakítottak lounge-részeket és egy nagyobb pultot is fölszereltek a szabadtéri részen. Ezekkel véglegesen május elejére készülnek majd el, de így is népszerű volt a vendégek körében már az első napon.

A Kedvencemben főleg a bor és a csapolt sör fogyott, ami az italokat illeti szombaton, de a hely az újranyitást megünnepelve minden vendégnek egy pohár limonádéval, vagy pezsgővel is kedveskedett.

A szombati nyitás a Balatonnál is érezhető volt. Bár Balatonfüred évszaktól és korlátozásoktól függetlenül mindig népszerű a turisták körében, az elmúlt hetekhez képest most jóval nagyobb volt a forgalom a Tagore-sétányon.

Hajas Bálint
Domján Attila
Szalai Csaba
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.