Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
26°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
26°C

Igazi ünneppé vált az újranyitás

2021. április 25. 14:14
Ahogy arra számítani lehetett, a szombati újranyitáskor ismét megteltek a vendéglátóhelyek teraszai. A belvárosi hangulat a nyári főszezont idézte.

Tavaly november 11-én léptek életbe azok a korlátozó intézkedések, amelyeket a koronavírus-járvány megfékezéséért hoztak, ez az intézkedéscsomag tartalmazta többek közt azt is, hogy a vendéglátóhelyeknek be kell zárnia és csak elvitelre, vagy kiszállításra dolgozhattak.

Azóta 163 nap telt el, hétvégén viszont véget ért ez a számlálás, ugyanis a kormány új rendeletének értelmében a 3,5 millió beoltott után ismét kinyithattak, egyelőre a vendéglátóhelyek teraszai.

Ahogy az ország minden területén, úgy Veszprémben is éltek az emberek ezzel a lehetőséggel és megtöltötték a vendéglátóhelyek asztalait. A hatályos szabályok értelmében az asztalnál fogyasztás közben nem kötelező a maszkviselet, ugyanakkor a közterületeken, valamint a vendéglátóhelyek belső részén (amennyiben mosdóba megy a vendég, vagy a pulthoz rendelni, fizetni) továbbra is hordani kell a szájat és orrot eltakaró maszkot.

Az újranyitást követő első napon megkerestünk két belvárosi vendéglátóhely vezetőjét, akikről az előző napi tapasztalatokról érdeklődtünk.

Müller Zoltán a Skorpió Pubot vezeti, tőle megtudtuk, hogy már az újranyitás bejelentése után nem sokkal az összes asztalukra érkezett foglalás. Javarészt a törzsvendégek ünnepelték itt, hogy ismét a kedvenc helyükön találkozhatnak egymással, de voltak új vendégek is.

A Skorpióban főleg a csapolt sör fogyott az este fél 10-ig tartó nyitva tartás során, Müller Zoltán szerint ez annak tudható be, hogy ez az a népszerű ital, amihez csapolva nem jutottak hozzá a vendégek az elmúlt hónapok alatt.

A Skorpiónak egyébként sikerült átvészelnie az elmúlt időszakot úgy, hogy nem kellett megválnia egy alkalmazottjától sem, az, hogy az újranyitás is zökkenőmentesen ment annak is köszönhető, hogy ugyanazzal a tapasztalt és összeszokott csapattal tudtak kinyitni szombaton.

Egy másik belvárosi vendéglátóhely a Kedvencem Wok & Bar, ami tavaly pont a járvány első két hulláma közötti időszakban nyitott meg az Óváros téren. Az alapvetően keleti ízvilágú tésztákra alapozó vendéglátóhely terasza is megtelt a szombati nyitáskor, aki pedig járt már korábban ezen a helyen, az észrevehette, hogy a novemberi zárás óta több újítás is történt a szabadtéri részen.

Sindler Attilától a hely üzletvezetőjétől megtudtuk, hogy az elmúlt hónapokban, amikor kiszállítással tudtak csak foglalkozni, a teraszrészen is számos fejlesztést végeztek. Több növényt is elültettek, kialakítottak lounge-részeket és egy nagyobb pultot is fölszereltek a szabadtéri részen. Ezekkel véglegesen május elejére készülnek majd el, de így is népszerű volt a vendégek körében már az első napon.

A Kedvencemben főleg a bor és a csapolt sör fogyott, ami az italokat illeti szombaton, de a hely az újranyitást megünnepelve minden vendégnek egy pohár limonádéval, vagy pezsgővel is kedveskedett.

A szombati nyitás a Balatonnál is érezhető volt. Bár Balatonfüred évszaktól és korlátozásoktól függetlenül mindig népszerű a turisták körében, az elmúlt hetekhez képest most jóval nagyobb volt a forgalom a Tagore-sétányon.

Hajas Bálint
Domján Attila
Szalai Csaba
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. tegnap 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. tegnap 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. 2024. július 22. 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.