2021. június 13.
//
Antal, Anett névnap

Elmarad a Gizella-napok

2021. május 5. 13:50
Közösségi oldalán jelentette be az egyébként nem meglepő hírt a Veszprémi Programiroda: idén sem rendezik meg a Gizella-napokat a járványhelyzet miatt.

Bár már több kulturális intézmény is fogadhat látogatókat, megnyithattak a könyvtárak, múzeumok, színházak is, egy a Gizella-napokhoz fogható nagy tömegrendezvény megszervezésére egyelőre továbbra sincs lehetőség. A fesztiválszezon első nagy veszprémi programsorozatának elmaradását most jelentették be hivatalosan.

Elmarad a Gizella Napok 2021-es rendezvénysorozata.

A tavalyi évhez hasonlóan az aktuális járványügyi szabályozások sajnos idén sem teszik lehetővé, hogy megrendezzük a Gizella Napok Összművészeti Fesztivál egyhetes rendezvénysorozatát. 
Bízunk benne, hogy 2022 májusában újra találkozhatunk, és népművészeti kirakodóvásár, történelmi felvonulás, koncertek és kiállítások keretében együtt emlékezhetünk Boldog Gizella királynéra, és együtt ünnepelhetjük a város ezer éves történelmét.

– Veszprémi Programiroda

vehir.hu

További cikkek

Stockfotókból festmények
Stockfotókból festmények
A fotóhasználat és a festészet a nemzetközi trendben régóta „cool”, a stílusnak nagymesterei és szórakoztatóipari szakmunkásai a mai napig alkotnak. Szombat délelőtt egy hazai művész festményeiből nyílt kiállítás a Művészetek Házában.
Egy érintetlen kultúra utolsó remekművei
Egy érintetlen kultúra utolsó remekművei
Mintegy kilencven évvel ezelőtt Molnár Mária református misszionárius hozta Magyarországra a melanéz őslakosok azon használati tárgyait, amiket most a Laczkó Dezső Múzeumban nézhetünk meg.
Idén nyáron karácsonyozhatunk
Idén nyáron karácsonyozhatunk
Újabb projektet jelentett be szerdán a „Veszprém az Élhető Város” akciócsoport: A Zene Városa – a városlakók zenéje néven indít projektet Veszprém Város Vegyeskara, melynek első lépéseként június 24-én Napfényes Karácsony címmel tartanak oratóriumi estet, pótolva tavalyi hagyományos ünnepi koncertjüket.
A miniszobrok is csatlakoztak a szurkolók táborához
A miniszobrok is csatlakoztak a szurkolók táborához
Nemzeti színű mezbe bújt Ödön, az utcazenész és LeoNóra, a kislány, de még a folyamatos szolgálatot teljesítő Ernő is felkapta szurkolói sálját.
Rendhagyó Séd-bemutató a Dubniczay-palotában
Rendhagyó Séd-bemutató a Dubniczay-palotában
Kedd délután a Dubniczay-palotában mutatták be – többek között – a Séd – kritikai lap elmúlt négy lapszámát, de nem csak ezért volt rendhagyó az összejövetel, hanem azért is, mert megjelent az első Séd-könyv, vagyis Csuhai István Szobornék városa című műve.