Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C

Változások és fejlesztések a víziközmű szolgáltatónál, ami a lakosságot is érinti

2021. május 5. 15:58
A pandémia alatt sem állt meg a munka a Bakonykarszt Zrt-nél, sőt a szolgáltatónál több fejlesztést és újítást is előkészítettek, amelyekkel hamarosan a felhasználók is találkoznak. A legfontosabb változásokról tartottak sajtótájékoztatót a cég vezetői szerda délelőtt.

A részleteket Kugler Gyula, vezérigazgató, Dr. Kizlinger András, értékesítési osztályvezető, Petrovai Péter, informatikai és iratkezelési csoportvezető, valamint Radács Attila, műszaki igazgató ismertették a sajtó előtt.

  • Kinyitnak az ügyfélszolgálatok, ismét lehet személyesen intézni a víz- és csatornaszolgáltatással kapcsolatos ügyeket.
  • A mellékvízmérők leolvasása elkezdődik, ami a pandémia alatt szünetelt, előfordulhat, hogy nagyobb összegű elszámolószámlákat kapnak az ügyfelek.
  • Fejlesztik az online ügyintézési felületüket, nyáron elindul a WaterMeter rendszer.
  • Hamarosan elérhető lesz a „Házi praktikák” felület, ahol a felhasználók hasznos tanácsokat kapnak a mindennapos víz- és csatornahasználat kapcsán.
  • A Bakonykarszt 39 hazai víziközmű szolgáltató között lett az első az országos elégedettségi felmérésben.

Kugler Gyula és dr. Kizlinger AndrásKugler Gyula és dr. Kizlinger András

Május 10-től ismét az eredeti nyitva tartás szerint fogadja ügyfeleit a Bakonykarszt Zrt. a megye összes irodájában, valamint a kisebb fiókirodáiban is. Ugyanakkor a járványügyi védekezés jegyében ezeken a helyeken is kötelező lesz a szájmaszk viselete és a kézfertőtlenítés.

Ezzel együtt a cég munkatársai elkezdik a mellékmérők leolvasását is, amit az elmúlt időszakban szintén a személyes kontaktok elkerülése miatt szüneteltettek. Itt viszont felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy előfordulhat az elmaradt leolvasások eredményeképp, hogy a megszokottnál nagyobb összegű számlák érkeznek majd a felhasználókhoz.

Annak érdekében, hogy ne egy összegben terhelje meg a háztartást egy ilyen vízszámla, a Bakonykarszt arra kéri az embereket, szenteljenek időt a havi vízfogyasztási átlagmennyiségük módosítására, így éves elszámoláskor nem jelent majd akkora megterhelést egy-egy elszámoló számla kiegyenlítése.

Petrovai PéterPetrovai Péter

Hamarosan megváltozik a Bakonykarszt online ügyféltere is a WaterMeter alkalmazás. Ennek beüzemelése június 30-ra várható, szeptembertől pedig több új funkciót is bekapcsolnak rajta.

A rendszerről tudni kell, hogy sokkal hatékonyabban támogatja az okostelefonos, vagy tabletes kezelést, könnyebb és egyszerűbb lesz eligazodni benne, továbbá angol és német nyelven is használható, tekintve, hogy a Balaton-felvidéken számos külföldinek van nyaralója, akik ugyanúgy érintettek ebben az ügyintézésben.

A WaterMeter mellett hamarosan a Díjnet rendszerén keresztül is befizethetők lesznek a Bakonykarszt számlái.

A szolgáltató reagálva a felhasználók XXI. századi igényeire, egy nagyszabású kampányt indít, amelyben a tudatos vízfelhasználás praktikáira hívja fel a figyelmet. Az úgynevezett „Házi praktikákat” több felületükön is közzéteszik majd. Ezeknek a különlegessége, hogy az összeállításukban a cég minden részlegéről részt vettek kollégák, a vízvezeték szerelőktől a laboratóriumi munkatársokig.

A Házi praktikák 3 különböző tematika köré csoportosulnak, az ivóvízellátás, a csatorna szolgáltatás és a vízi környezetvédelem.

Ezeknél olyan kérdésekre kapunk választ például, hogy hogyan vízkőtelenítsük a csapokat hatékonyan, vagy éppen mi kerülhet a csatornába és mi nem. (Utóbbi esetében egyébként gyakori probléma volt az utóbbi időben, hogy a WC-n lehúzott nedves kéztörlők, vagy maszkok eldugították a szivattyúkat, ezzel sok gondot okozva a szolgáltatásban.)

Radács AttilaRadács Attila

A Bakonykarszt ugyanakkor együttműködést is kér a felhasználóktól, egyrészről a hideg időszak közeledtével a vízmérők téliesítését, most pedig ennek a megszüntetését kérik, valamint azt, hogy tegyék lehetővé a munkatársaknak az órák leolvasását, ami egyébként a felhasználók kötelezettsége is.

2018-tól kezdődően kétévente a Magyar Energetikai és Közmű-szabályzási Hivatal kötelezővé tette, hogy a lakosság körében független közvélemény-kutató szervezettel mérjék fel a szolgáltatókkal való elégedettséget.

A felmérésben 39 szolgáltató vett részt és nemrég ismertették a 2020-as eredményeket. Ebből kiderül, hogy az országban első helyen a Bakonykarszt Zrt. végzett, megelőzve a Nyírségvíz Zrt-t és a Bácsvíz Zrt-t, ráadásul megőrizte korábbi vezető helyét is a veszprémi székhelyű szolgáltató.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. ma 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. ma 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. tegnap 17:53 Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Mi kell ahhoz, hogy készpénz, hitelkártya és mobiltelefon nélkül, egy tálca Red Bullt valutaként használva vágjunk át fél Európán? Ezt a kérdést válaszolta meg három volt diákja a Pannon Egyetemnek, Horváth Ádám, Csrepka Máté és Hutvágner Dániel, amikor részt vettek a Red Bull „Can You Make It?” kihívásban. A verseny során 1257 nevű csapatukkal Milánóból Berlinbe utaztak, összegyűjtve a legtöbb pontot a magyar csapatok közül. tegnap 14:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.