Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. november 24. Emma
Veszprém
3°C
2024. november 24. Emma
Veszprém
3°C

Grillezett kecskesajt málnahabbal

2010. március 8. 7:25
Próbálja ki Ön is heti receptünket, és nyerjen saját tippjeivel kétszemélyes vacsorát az Oliva Étteremben.

Tornyos Balázs, az Oliva Étterem mesterszakácsa most sem volt rest, ezen a héten egy szokatlan különlegesség elkészítésébe vezetett be minket. Ha receptünk elnyeri tetszését, küldje el ön is kedvencét a gasztro@vehir.hu email címre, és ha a hónap végi sorsoláson Önre esik a séf választása, az Oliva Étterem kétszemélyes vacsorával ajándékozza meg.

Dióba hempergetett, grillezett kecskesajt málnahabbal

A kedvenc sajtjaim táborába tartozik a kecsketejből készített sajtkülönlegességek. Sokan ódzkodnak tőle az erős kecskére jellemző karakteres, savanykás utóíz miatt. Ezt a receptet kipróbálva kellemes meglepetés érhet minket. A pirult dió és a lágy málna íze kicsit tompítja, és kiegészíti a kecskesajt karakteres ízét.

Hozzávalók 4 főre

400 g (4 db) natúr kecskesajt (henger alakú)
40 g darált dióbél
80 g vaj
30 g méz

Hozzávalók a málnahabhoz

150 g málna (lehet fagyasztott is)
40 g méz
1 tojásfehérje kemény habbá verve
1 dl tejszín kemény habbá verve

A kecskesajtot keresztben 4 egyenlő részre vágjuk, majd egyenként háromfelé. A kecskesajtszeleteket darált dióba forgatjuk, majd hármasával kevés méz segítségével összetapasztjuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és lassú tűzön a kecskesajtokat – egyenként – mindegyik oldalukon megsütjük (8–10 perc alatt). Akkor jó, ha enyhén olvadt a széle.

A málnát a mézzel leturmixoljuk, és szitán átszűrjük. Hozzákeverjük a felvert tejszínt és a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Tálalásnál a sajtot a tányér közepére helyezzük, és két kanál segítségével a habból galuskákat szaggatunk. Mentával és málnaszemekkel díszítjük.

Sörajánló: Belle-Vue Framboise

Enyhén málnás íze miatt friss gyümölcsökkel készített ételekhez kitűnő.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.