Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

TÉRFIGYELŐ KAMERÁK ELHELYEZÉSE NAGYVÁZSONY 1238 HRSZ INGATLANON A „TISZTÍTSUK MEG AZ ORSZÁGOT” PÁLYÁZAT KERETEIN BELÜL

2021. május 20. 9:30
A Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Horgászegyesület sikeresen pályázott az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázati felhívására, amelynek célja a közterületeken elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladékszigetek felszámolása. Az elnyert támogatás összege bruttó 5.540.198 forint. A térfigyelő kamerák kihelyezésére, valamint a műszaki átadás-átvételre május 18-án sor került.

A pályázat keretein belül a Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Horgászegyesület 2 db FULL HD térfigyelő kamerát helyezett el a horgásztó megfigyelésére, ahol az elmúlt évek során a folyamatos takarítás ellenére is visszatérő problémaként jelent meg az illegálisan elhelyezett hulladék, amely a nagyvázsonyi ivóvízbázist is potenciálisan veszélyeztette.

Az egyesület a 2 db FULL HD infra kamera kihelyezésétől azt reméli, hogy az érintett helyszínek 24 órás megfigyelése, ezáltal a szabálysértést elkövetők utólagos jogszerű beazonosíthatósága és felelősségre vonhatósága visszatartó erővel bír majd.

A tó környékén illegálisan elhelyezett hulladékszigetek keletkezésének megfékezése nagyban hozzájárulhat ahhoz is, hogy a horgászatot kedvelő helyi lakosok egy tisztább-, egészségesebb-, nem utolsó sorban esztétikusabb környezetben hódolhatnak a szabadidő hasznos eltöltésének, amely minden település életében közösségformáló erővel bír.

vehir.hu
további cikkek
Tizenöt éves az Újtelep baráti köre Tizenöt éves az Újtelep baráti köre Megalakulásának tizenöt éves évfordulóját ünnepelte pénteken a Veszprémi Újtelepi Baráti Kör Egyesület, akik a közösségépítő munka mellett a városi közügyekre is fordítanak energiát. 2023. december 19. 17:10 Egyre színesebb a veszprémi politikai paletta – zászlót bontott Adamecz Zoltán politika Egyre színesebb a veszprémi politikai paletta – zászlót bontott Adamecz Zoltán A civil oldalról érkezik kihívója a mostani városvezetésnek, beleértve a fideszes és az ellenzéki képviselőket és a polgármestert is. Adamecz Zoltán, helyi vállalkozó a frissen alakult Együtt Veszprémért Egyesület színeiben indul a polgármesteri székért, mellette pedig a 12 választókörzetben is lesznek jelöltjeik. A hivatalos bejelentést hétfő délután tették meg, ahol elhangzott az is, hogy szerintük mi az egyik legnagyobb problémája Veszprémnek. 2023. december 11. 23:49 Közel tizenötezer nyugdíjast keresnek Veszprémben nyugdíjas Közel tizenötezer nyugdíjast keresnek Veszprémben Veszprém népességének 27%-a nyugdíjas, ez körülbelül 16 ezer idős embert jelent, akik közül 1400-an tagjai valamelyik nyugdíjas klubnak. De mi a helyzet a többiekkel? Az ő megszólításuk és felkarolásuk is szerepel a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének céljai közt a következő időszakban, akiket most már egy frissen megalapított tanácsadó testület is segít ebben a munkában. 2023. november 27. 15:11 Még jobban görbülhet a bot Herenden Még jobban görbülhet a bot Herenden Befejeződött a herendi horgásztavak komplex fejlesztése, ezzel már nem csak a porcelánról lesz híres a bakonyi város. 2023. szeptember 28. 15:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.