2021. augusztus 1.
//
Boglárka névnap

Gyerekjátékokat gyűjtenek a játszóterekbe

2021. május 20. 15:03
Az Élhető, otthonos zöld Veszprémet közösség és az MSZP-LMP-Párbeszéd képviselőcsoport a közelgő gyermeknap alkalmából indít játékgyűjtő akciót.

Veszprémi játszóterek homokozóiba gyűjt gyerekjátékokat az Élhető, otthonos zöld Veszprémet közösség és az MSZP-LMP-Párbeszéd képviselőcsoport. Az akciót egyelőre a jövőheti gyermeknapig hirdették meg, de igény esetén meghosszabbítják azt.

-Több helyen látni az országban, hogy egyes játszótereken dobozokban lévő játékokat helyeznek ki az ott játszani kívánó gyerekeknek. Veszprémben is több alkalommal fordult elő, hogy a szülők olyan játékokat raktak ki, amit már a gyerekeik meguntak. Abban, hogy minél több helyre tudjunk elhelyezni homokozó játékokat és kisgyerekes családok játszótérre járását meg tudjuk könnyíteni, kezdeményezést indítunk - mondta Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő csütörtök délelőtt a Vilonyai út 11. mögötti játszótérnél.

Somfai Attila és Hartmann Ferenc a 2021 május 20-án tartott sajtótájékoztatón.Somfai Attila és Hartmann Ferenc a 2021 május 20-án tartott sajtótájékoztatón.

A gyermeknapi kezdeményezés Somfai Attila önkormányzati bizottsági külsős tagtól származik, aki elmondta: a Sólyi úti játszótérre már kihelyeztek egy játékokkal megtöltött dobozt, amit a tervek szerint még továbbiak követnek. A Nagy László és Pöltenberg utcai, Kalmár téri, és A part alatt játszótér kaphat hamarosan a felajánlott játékokból.

Kiemelte, a kezdeményezéshez olyan civil szervezeteket is keresnek, akik ellátnák ezeknek a játékoknak a felügyeletét, esetleg pótlását és ehhez hasonló akciókkal meg tudják oldani és a járvány helyzetre való tekintettel segíteni tudnak a játékok időnkénti fertőtlenítésében.

A megunt még de még használható homokozó játékokat a veszprémi MSZP irodába (Kereszt u.9) várják hétfőtől péntekig. A képviselő és a bizottsági tag azt ígéri, a felajánlásokat a jövő hét vége felé helyezik ki a játszóterekre.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

A közösségek ünnepe volt a szombati nap a térségben
A közösségek ünnepe volt a szombati nap a térségben
Több környező településen is most szombaton tartották meg a hagyományos falunapokat, amelyeket tavaly a járvány miatt nem lehetett megszervezni. A kulturális programok mellett a helyi értékek megőrzése és bemutatása volt az egyik kulcsmomentum.
Állati jó családi napot tartottak a Balatoni Élményparkban
Állati jó családi napot tartottak a Balatoni Élményparkban
Nem csak szórakozási lehetőségek, hanem az állatvédelem fontosságát kiemelendő programokkal is készültek a Balatoni Élményparkban szombaton.
Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé
Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé
A Kabóca Bábszínház fesztiválja vasárnap estig várja az érdeklődőket a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren.
A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?
A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?
Együtt örülnek velünk, amikor boldogság ér bennünket, s támaszt nyújtanak, amikor úgy tűnik, minden összedől. Szerencsés esetben egy életen át játszanak velünk, mint Kosztolányi versében, s az elvesztésük néha jobban fáj, mint a szerelmünkben csalódni. A barátság az egyik legnagyobb áldás az életünkben, a barátság világnapján pedig annak természetéről és alakulásáról beszélgettünk Kungli Dóra pszichológussal.
Veszprém megyében is gyűjtik a búzaadományokat
Veszprém megyében is gyűjtik a búzaadományokat
Veszprém megyében tavaly 185 gazdálkodó 14 tonna búzát ajánlott fel a rászorulóknak. A Magyarok Kenyere program idei búzagyűjtő napját Tésen tartották csütörtök délelőtt.