2021. december 2.
//
Melinda névnap

Somody Péter kiállításával indult újra a kulturális élet a Művészetek Házában

Pénteken nyílt meg Somody Péter Sietsz, de látod, hogy túl lassú vagy című kiállítása, ami fél év után az első rendezvény volt az intézményben.

A visszatérés kiválóan sikerült, sok embert vonzott, a Csikász Galéria udvarán rég tapasztalt nyüzsgés fogadta az alkotót – aki maga is visszatérésként élhette meg a tárlatnyitót. Meg is jegyezte, hogy rég nem látott arcokat fedezett fel az egybegyűltek között. 

Visszatérés volt ez Somody Péter számára azért is, mert annak idején Veszprémben született – jelenleg Pécsen él –, és a képeivel is találkozhatott a veszprémi közönség 2006-ban, amikor szintén a Csikász Galériában önálló tárlatot rendezhetett.

A most kiállított művei néhány kivételtől eltekintve 2020-ban és '21-ben készültek, és most láthatja őket először a közönség. A Művészetek Háza weboldalán úgy jellemzik ezeket, hogy "a legújabb képek ismét erőteljesen használják az öntött, lakk és műgyanta felületeket, ismét többet bíznak a csendben, lassan terülő festéktömegre. Ennek a rétegzett festőiségnek a reflexiója, olykor a felülírása a sprézett, vagy csíkokkal átfestett technofestészeti „szomszédság”, mely a festészetet magát kezdi más műfajokkal és médiumokkal rokonságba hozni."

A tárlat  július 3-ig, vasárnap kivételével naponta 10-18 óráig látogatható a Vár utca 17-ben. 

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

A stábbal együtt érkezett a Nagykarácsony Veszprémbe
A stábbal együtt érkezett a Nagykarácsony Veszprémbe
Vasárnap este közönségtalálkozós vetítést tartottak a Balaton Moziban, Tiszeker Dániel legújabb nagyjátékfilmjét láthatták a nézők, a stábtagokkal közösen.
Művészek életútját mutatja be a balatonfüredi Zsidó Kiválóságok Házában nyílt kiállítás
Művészek életútját mutatja be a balatonfüredi Zsidó Kiválóságok Házában nyílt kiállítás
Több mint száz művész életútját mutatja be a balatonfüredi Zsidó Kiválóságok Házában nyílt digitális tárlat. A Zsidók és művészetek, Chagalltól Spielbergig című kiállítást vasárnap este nyitották meg.
A két Lotti története a Petőfi Színház színpadán
A két Lotti története a Petőfi Színház színpadán
A Veszprémi Petőfi Színház vasárnap mutatja be az Erich KÄstner regényéből íródott történet színpadi változatát, A két Lottit.
Új kiállítás a Csikászban
Új kiállítás a Csikászban
Péntek délután nyílt meg Halász Péter Tamás SOL+ című kiállítása a Csikász Galériában. 
Elkezdődött a hetedik Pannon UniFest
Elkezdődött a hetedik Pannon UniFest
A hétnapos fesztivál szombaton ének-zenei és irodalmi megmérettetésekkel vette kezdetét, a következő napokban pedig a képzőművészeti szekciók mellett többek között színházi előadás, koncert és irodalomterápiás foglalkozás is várja a résztvevőket.