Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Somody Péter kiállításával indult újra a kulturális élet a Művészetek Házában

2021. május 21. 21:46
Pénteken nyílt meg Somody Péter Sietsz, de látod, hogy túl lassú vagy című kiállítása, ami fél év után az első rendezvény volt az intézményben.

A visszatérés kiválóan sikerült, sok embert vonzott, a Csikász Galéria udvarán rég tapasztalt nyüzsgés fogadta az alkotót – aki maga is visszatérésként élhette meg a tárlatnyitót. Meg is jegyezte, hogy rég nem látott arcokat fedezett fel az egybegyűltek között. 

Visszatérés volt ez Somody Péter számára azért is, mert annak idején Veszprémben született – jelenleg Pécsen él –, és a képeivel is találkozhatott a veszprémi közönség 2006-ban, amikor szintén a Csikász Galériában önálló tárlatot rendezhetett.

A most kiállított művei néhány kivételtől eltekintve 2020-ban és '21-ben készültek, és most láthatja őket először a közönség. A Művészetek Háza weboldalán úgy jellemzik ezeket, hogy "a legújabb képek ismét erőteljesen használják az öntött, lakk és műgyanta felületeket, ismét többet bíznak a csendben, lassan terülő festéktömegre. Ennek a rétegzett festőiségnek a reflexiója, olykor a felülírása a sprézett, vagy csíkokkal átfestett technofestészeti „szomszédság”, mely a festészetet magát kezdi más műfajokkal és médiumokkal rokonságba hozni."

A tárlat  július 3-ig, vasárnap kivételével naponta 10-18 óráig látogatható a Vár utca 17-ben. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Perverz magyar népmesék? Perverz magyar népmesék? Mindig is arra vágytam, hogy felnőtt fejjel megmutathassam a kislányomnak a kedvenc meséimet, és közösen átéljük újra azt a varázslatos világot. Nem úgy képzeltem azonban, hogy zavartan nézek, hol a gyerekre, hol a tévére, hogy vajon ő is látta-e, amit én láttam. tegnap 16:01 Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. 2024. június 16. 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45 77 élmény egyetlen éjszaka alatt 77 élmény egyetlen éjszaka alatt Péntek délelőtt jelentették be a jövő hét szombati, Múzeumok Éjszakája programsorozat részleteit a Városházán. Néhány óra alatt olyan gazdag kulturális élményekben részesülhetünk, amire máskor egy teljes év sem lenne elegendő. 2024. június 14. 18:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.