Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Helyi sörmanufaktúrát és kézműveseket is díjaztak a Bakony Expo-n

2021. május 24. 15:47
A Bakony Expo tavaszi vásár zárónapján díjazták a kiállítókat. Összesen öt kategóriában adták át az elismeréseket, valamint a vásári nagydíj is gazdára talált. A polgármester azt ígérte, ha a járványhelyzet engedi, novemberben már az Arénában rendezik meg az expót.

Tavaszi vásár formájában rendezték meg a tavalyról elhalasztott Bakony Expo-t a hétvégén, valamint pünkösdhétfőn a Veszprém Aréna előtti téren. Az idei vásár fő tematikáját a gomba adta, az viszont nem volt betervezve, hogy az időjárás is igazodik ehhez, azaz a gombák szempontjából előnyös, ám a rendezvény esetében kellemetlen eső többször is megzavarta a látogatókat.

Mindezek ellenére idén is sokan kilátogattak a vásárra, amelynek záróakkordjaként immáron hagyományos jelleggel átadták a szakmai zsűri által odaítélt díjakat a kiállítóknak.

Összesen öt kategóriában díjazták a termelőket és kézműveseket, ezek alapján

  • az élelmiszer kategóriában a Rosales Veszprém lekvárjait;
  • ital kategóriában a bándi Bandauer kézműves sörműhelyt;
  • kézművesség kategóriában a Ro-Zita Kerámia termékeit;
  • innovatív termék kategóriában a Nanana Dekor kínálatát;

díjazták.

Különdíjas lett a Bakonyvidéki Gombász Egyesület.

Ezeken kívül átadták a vásári nagydíjat is, amit a Tési Tökmagolaj érdemelt ki.

Porga GyulaPorga Gyula

A díjátadón rövid köszöntőjében Porga Gyula polgármester megköszönte a kitartó rendezvényszervezőknek, hogy a járvány ellenére nem adták fel álmaikat, és amint lehetett megszervezték a mostani vásárt. Rajtuk kívül a helyi termelőknek, valamint látogatóknak is háláját fejezte ki Porga Gyula, aki előrevetítette, hogy reményeik szerint idén novemberben már a régi formájában, az Aréna belterületén rendezhetik meg a Bakony Expo-t.

Győrffy BalázsGyőrffy Balázs

A díjátadón jelen volt Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is, aki már a jövőbe tekintve azt jósolta, hogy az idei nyár és ősz is zsúfolt lesz programok szempontjából, hiszen – ahogy a polgármester is említette – számos, a vírus miatt meghiúsult esemény vár pótlásra.

A díjakat Porga Gyula, polgármester, Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, Győrffy Balázs, kamarai elnök, Sövényházi Balázs, a Bakony Expo ötletgazdája és a Veszprém Megyei Agrárgazdasági Kamara elnöke, valamint Boros Gábor, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály vezetője adták át.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
A százezredik látogató a Bakony Expón Bakony Expo A százezredik látogató a Bakony Expón Három nap alatt több mint 160 kiállító kínálta portékáit a Veszprém Arénában, amely mellé számos táncos, gasztronómia, és edukációs program is társult a jubileumi, 10. Bakony Expo termelői vásáron. Az idei programok célja nemcsak a szórakoztatás volt, hanem a figyelemfelhívás is az erdők védelmére, ugyanis a 10. Bakony Expo a fenntartható erdők tematikát helyezte a fókuszba. 2023. november 15. 11:21 Jó hangulatban zárult a tizedik Bakony Expo Jó hangulatban zárult a tizedik Bakony Expo Vasárnap délután, vagyis a záró nap vége felé az eredményhirdetésre is sor került. Az idén jubiláló Bakony Expo rendkívül sok érdeklődőt hozott az Arénába. 2023. november 12. 17:20 Kincsek az erdőből (is) Kincsek az erdőből (is) Egy sokszor mű világban a tiszta, természetes ízek, termékek igazi kincsnek számítanak. Ennyi indok éppen elég, hogy kilátogassunk a pénteken megnyílt tízéves Bakony Expóra. Bónusz: az erdő csodás világában is elmerülhetünk. 2023. november 10. 22:43 Veszprémi berkenye, ami sehol máshol nem található meg Veszprémi berkenye, ami sehol máshol nem található meg A Veszprém Aréna előtti parkban talált otthonra annak a berkenyefajtának az egyik példánya, ami csak a környékünk található meg, neve is ezt képviseli: Sorbus vesprimiensis, azaz Veszprémi berkenye. 2023. november 10. 14:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.