Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
4°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
4°C

Virtuálisan rendezik meg a Dunántúli Diabetes Hétvégét

2021. május 28. 14:08
Online, a Magyar Diabetes Társaság honlapján rendezik meg a Dunántúli Diabetes Hétvégét május 28. és 30. között.

A veszprémi Vanderlich Egészségcentrum és a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház május 28- és 30. között rendezi meg a XXIV. Dunántúli Diabetes Hétvégét és annak keretében a VIII. Nővér Akadémiát. A rendezvényen az ország egész területéről több mint 500 egészségügyi szakember, a cukorbetegséggel kapcsolatba kerülő különböző szakterületek szakorvosai, szakápolók, dietetikusok, védőnők és gyógyszerészek vesznek részt.

A hétvégét először 30 éve Veszprémben szervezte meg a jelenlegi főszervező, dr. Vándorfi Győző, aki évtizedekig a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház centrum vezető főorvosa, ma a Vanderlich Egészségcentrum ügyvezető igazgatója. Akkor harminchat lelkes, cukorbetegekkel foglalkozó belgyógyász alapította meg a magyar gyakorlati diabetológia leggazdagabb hagyománnyokkal rendelkező, egyik legkeresettebb fórumát. 

A hétvége programját előadások, kerekasztal-beszélgetések, workshopok, esetismertetések, speciális műhelyek alkotják, a Nővér Akadémia keretében a diabetológia és határterületeinek mai eredményei és megoldandó problémái kerülnek terítékre.

Az eseményt a Magyar Diabetes Társaság honlapján lehet követni, ahol további információkat is találhatnak a programról.

vehir.hu
további cikkek
Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Nobel-díj Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Átvette a Nobel-díjat vasárnap Stockholmban Karikó Katalin biokémikus és Krausz Ferenc fizikus. tegnap 18:08 A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre advent A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre A Cholnoky-lakótelepen, a Jeruzsálemhegyen és az Egyetemvárosban is saját kisebb, de jó hangulatú összejövetelekkel készültek már a héten is az ünnepekre, miközben a belvárosban megnyílt a télki Gyárkert, az ActiCity-ben pedig kézműves karácsonyi vásárt tartottak. Mutatjuk előbbieket is. tegnap 15:55 Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas A Kossuth utcai elmaradó karácsonyi vásáron túl is van adventi hangulat Veszprémben, ehhez csak el kellett menni szombaton az ActiCity-hez, ahol 50, valódi minőséget képviselő kiállítóval szervezték meg a Bohém kézműves- és designvásárt szombaton. A vásári programok vasárnap is folytatódnak a környéken. Képriportunkban mutatjuk a szombati legjobb pillanatokat. tegnap 11:10 Felgyúlt a remény gyertyája – advent igazi csodáját a gyermekek arcán lehet látni adventi gyertyagyújtás Felgyúlt a remény gyertyája – advent igazi csodáját a gyermekek arcán lehet látni Az idei hagyományoknak megfelelően szombat este a Szent Mihály székesegyházban meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját. tegnap 0:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.