2022. szeptember 30.
//
Jeromos névnap

5+1 filmpremier, amire érdemes lesz nyáron jegyet váltani

2021. május 29. 19:08
Úgy tűnik véget ért a premier dátumok csúszásáról gyártott hírek korszaka. Egyre több és több új film fog érkezni heteken belül, már csak védettségi igazolványt kell mindenkinek beszereznie, hogy élvezhesse is őket. Összegyűjtöttünk 5+1 premiert, amelyekre érdemes lesz jegyet váltani a nyáron.

Végre eljött az idő! Most, hogy 203 nap várakozás után, Június 3-tól a Cinema City mozik is várják a film rajongókat, tömegével érkeznek a jobbnál jobb filmek a vásznakra.

Előrebocsájtom, hogy a listát, melyre érdemes lesz jegyet váltani a nyáron a saját ízlésem szerint állítottam össze. Filmek terén mondhatni „mindenevő vagyok”, így remélem, sokan találnak legalább egyet az összegyűjtött filmek között, melyet ők is szívesen néznének meg.

Íme az én listám!

Szörnyella (Premier: 2021. június 10.)

Az Oscar-díjas Emma Stone a főszereplője a Szörnyellának, a Disney vadonatúj játékfilmjének, amely a mozitörténet egyik leghírhedtebb – és híresen divatos – gonosztevőjének lázongó ifjúkorát mutatja be. Az 1970-es évek Londonjában, a punk rock forradalom forgatagában játszódó történet Estellát, a fiatal csavargót követi nyomon, aki eszét és kreativitását hasznosítva igyekszik nevet szerezni magának ruhaterveivel. Összebarátkozik két tolvajjal, akiknek tetszik a csínytevésre hajlamos lány; együttes erővel boldogulnak a londoni utcákon. Egy napon Estella divathoz való érzéke felkelti von Hellman bárónő, a lefegyverzően sikkes divatlegenda figyelmét, akit a kétszeres Oscar-díjas Emma Thompson alakít. Újdonsült munkakapcsolatuk azonban olyan események és felfedezések láncolatát indítja el, amik előcsalják Estella galád oldalát, s így lesz belőle a harsány, divatos és bosszúszomjas Szörnyella.

Halálos iramban 9. (Premier: 2021. június 24.)

Dom Toretto visszahúzódva él egy félreeső helyen Lettyvel és fiával, a kis Briannel, de tudják, hogy a veszély állandóan ott les rájuk a békés horizonton. Ezúttal ez a veszély arra kényszeríti Domot, hogy szembenézzen múltbéli bűneivel, ha meg akarja menteni azokat, akiket a legjobban szeret. Összehozza csapatát, hogy megakadályozzanak egy olyan tervet, amely megrengeti a világot. A terv kiötlője a legképzettebb bérgyilkos és legprofibb sofőr, akivel valaha találkoztak – és aki történetesen Dom elveszett öccse, Jakob (John Cena)...

Az akció világkörüli helyszíneken zajlik, Londontól Tokióig, Közép-Amerikától Edinburgh-ig, egy titkos azerbajdzsáni bunkerben, vagy épp Tbiliszi nyüzsgő utcáin. A már ismerős arcokon kívül a filmben szerepel még a Grammy-díjas szupersztár, Cardi B is.

Fekete özvegy (Premier: 2021. július 8.)

A Marvel Studios akciódús kém-thrillerében, a Fekete özvegyben Natasha Romanoff kénytelen lesz szembenézni múltja sötét epizódjaival, amikor egy veszedelmes összeesküvés hozzá is elér. Nyomában egy életére törő, kérlelhetetlen erővel, Natasha számot kell vessen kémes múltjával és családi kötelékeivel, amiket már jóval azelőtt felbontott, hogy Bosszúálló lett.

Idő (Premier: 2021. július 29.)

A rejtélyes thriller egy családról, akik a trópusi vakációjuk során felfedeznek egy félreeső partszakaszt, ahol pár órányi pihenés alatt valahogy gyorsan öregedni kezdenek… és így az egész életük egyetlen napba sűrűsödik.

Free Guy (Premier: 2021. augusztus 12.)

A Twentieth Century Fox nagyszabású kaland-vígjátékában egy banki alkalmazott rádöbben, hogy valójában háttérszereplő egy nyílt világú videojátékban. Úgy dönt, kezébe veszi az irányítást és ő maga lesz saját története főhőse – ő lesz az a fickó, aki e korlátokat nem ismerő terepen kiigazodva megmenti a világot, de a maga módján... amíg még nem késő.

+1 film, melyre egész nyáron várhatunk, és csak szeptemberben kerül a mozivásznakra, de meg kell hagyni, főleg azoknak, akik Bond rajongók, erre érdemes lesz ennyit várni

007 Nincs idő meghalni (Premier: 2021. szeptember 30.)

Bond otthagyta a titkosszolgálatot és élvezi az életet Jamaicán. Nyugalmának vége szakad, amikor felbukkan régi barátja, a CIA-s Felix Leiter, és a segítségét kéri. A cél egy elrabolt tudós megmentése, ám a küldetés a vártnál sokkal kockázatosabbnak bizonyul, s a 007-es egy új, veszélyes technológia birtokában lévő, titokzatos gonosztevő nyomába ered.

 

Riskó Annamária

További cikkek

Veszprém, a sport városa
Veszprém, a sport városa
Az elmúlt időszak eredményessége, infrastrukturális fejlődése láttán megyeszékhelyünk rászolgált arra, hogy megújult jelzővel illetjük.
Az eszköz távozhat, az értéke maradjon!
Az eszköz távozhat, az értéke maradjon!
Jelentkezzen, aki még használ faxot. Vagy a teletexten szokta böngészni a legfrissebb híreket. A XXI. század nyugdíjas eszközei, amelyeket már felváltott újabb technológia, de értéket ma is közvetíthetnek.
A kávé, ami erőt ad - de mihez is?
A kávé, ami erőt ad - de mihez is?
Hosszú nap, hosszú kávé. Egy? Kettő? Vagy három? Koffein és lendület. Ez hiányzik? Pontosan mire is van szükségünk, ha kávézóba térünk?
Premier előtti Nyugati nyaralás a Vehír olvasói részére
Premier előtti Nyugati nyaralás a Vehír olvasói részére
Újabb magyar játékfilmet ihletett meg Veszprém és a Balaton, na meg a '80-as évek retro hangulata, amit Tiszeker Dániel–Lévai Balázs–Pataki Ádám alkotótrió a Nyugati nyaralás című krimi-vígjátékukban vittek vászonra. A film hamarosan a mozik műsorfüzetében is szerepel majd, most viszont a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa és a LITTLE BUS PRODUCTIONS jóvoltából olvasóink egy exkluzív premier előtti vetítésen is részt vehetnek Veszprémben.
A valóság kiment a divatból
A valóság kiment a divatból
Nagy nehezen végre találtam egy helyet, ahol képeslapot tudtam venni.