Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
-2°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
-2°C

Közösségi teret fejlesztett Királyszentistván

2021. május 29. 8:17
A Magyar Falu Programban kiírt pályázatból újultak meg a királyszentistváni művelődési ház közösségi terei.

A helyszínen pénteken Kőszegi Ilona polgármester vezette körbe Ovádi Péter parlamenti képviselőt és Gyopáros Alpárt, a programért felelős kormánybiztost. 

A Magyar Falu programot 2018-ban hirdették meg, és 2019 óta aktív. Célja a kistelepülések népességmegtartó erejének növelése, melyet több programelemmel kívánnak elérni – mint például a falusi CSOK, az állami mellékúthálózat fejlesztése, a helyi kisboltok megmentésének és feltámasztásának támogatása, valamint a falvak életminőségének javítására kiírt pályázatok. 

Ez utóbbi terén Királyszentistvánon is elkönyvelhettek már sikereket, hiszen eddig öt benyújtott pályázatukat értékelték pozitívan, és már a jövőre vonatkozóan is vannak konkrét elképzeléseik. Ovádi Péter arra is rámutatott, hogy az egyszerű és önkormányzati önerőt nem igénylő pályázatok népszerűek a környékbeli településeken is, csak az ő választókerületében több mint száz pályázatot díjaztak. 

Ami a királyszentistváni közösségi házat illeti, ezúttal a vizesblokkok teljeskörű felújítására, az aula   belső átalakítására, vakolására, a lábazat teljes átalakítására fordították az elnyert összeget, hogy a helyiség valóban 21. századi igényeket kielégítő közösségi térként működhessen.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. tegnap 15:43 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. tegnap 11:49 Karikó Katalin diákévei a Lovassyban Karikó Katalin diákévei a Lovassyban A Nobel-díjas magyar biokémikus diákéveinek dokumentumai mellett a legérdekesebb, tudományhoz kötődő kitüntetéseit, elismeréseit is megmutatja a Szegedi Tudományegyetem által gondozott kiállítás a Lovassy László Gimnáziumban. tegnap 15:35 Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kéri az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) a nagyvadállomány bel- és külterületi elszaporodása, valamint a varjak túlszaporodása miatt - közölte a szövetség társelnöke hétfőn. 2023. november 27. 13:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.