2023. február 3.
//
Balázs névnap

Közösségi teret fejlesztett Királyszentistván

A Magyar Falu Programban kiírt pályázatból újultak meg a királyszentistváni művelődési ház közösségi terei.

A helyszínen pénteken Kőszegi Ilona polgármester vezette körbe Ovádi Péter parlamenti képviselőt és Gyopáros Alpárt, a programért felelős kormánybiztost. 

A Magyar Falu programot 2018-ban hirdették meg, és 2019 óta aktív. Célja a kistelepülések népességmegtartó erejének növelése, melyet több programelemmel kívánnak elérni – mint például a falusi CSOK, az állami mellékúthálózat fejlesztése, a helyi kisboltok megmentésének és feltámasztásának támogatása, valamint a falvak életminőségének javítására kiírt pályázatok. 

Ez utóbbi terén Királyszentistvánon is elkönyvelhettek már sikereket, hiszen eddig öt benyújtott pályázatukat értékelték pozitívan, és már a jövőre vonatkozóan is vannak konkrét elképzeléseik. Ovádi Péter arra is rámutatott, hogy az egyszerű és önkormányzati önerőt nem igénylő pályázatok népszerűek a környékbeli településeken is, csak az ő választókerületében több mint száz pályázatot díjaztak. 

Ami a királyszentistváni közösségi házat illeti, ezúttal a vizesblokkok teljeskörű felújítására, az aula   belső átalakítására, vakolására, a lábazat teljes átalakítására fordították az elnyert összeget, hogy a helyiség valóban 21. századi igényeket kielégítő közösségi térként működhessen.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Megújul a veszprémi vasútállomás
Megújul a veszprémi vasútállomás
Az Európa Kulturális Fővárosa programhoz csatlakozva többek között új külső homlokzatot kap az utasforgalmi épület és megszépül a váróterem belseje is, akadálymentes mosdókat és fedett utasbeállókat alakítanak ki, valamint új utcabútorokat is kihelyeznek az állomásépület környezetében és a középső utasperonokon.
Navracsics Tibor: a kultúra segítheti a gazdasági növekedést
Navracsics Tibor: a kultúra segítheti a gazdasági növekedést
A kultúra segítheti a gazdasági növekedést, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 programsorozatot arra szeretnék használni, hogy a kultúrára alapozva az egész régióban gazdasági növekedést indítsanak el - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, a 30. Turizmus Évadnyitó Gála 2023. rendezvényen tartott köszöntőjében.
Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek
Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek
Lejárt a tavalyi éves országos és megyei autópálya-matricák érvényessége kedden éjfélkor, szerdától már csak a 2023-as éves matricák érvényesek.
Alelnököt választott az Ifjúsági Kerekasztal
Alelnököt választott az Ifjúsági Kerekasztal
Kovács Örs korábban a VEDIÖK elnökeként, jelenleg pedig Veszprém ifjúsági tanácsadójaként eddig is azon dolgozott, hogy a fiatalok minél inkább szót kapjanak az őket érintő döntésekben, a továbbiakban pedig az Ifjúsági Kerekasztal alelnökeként is ezen munkálkodhat.
Az óvodásokat szólította meg a Szilágyi iskola
Az óvodásokat szólította meg a Szilágyi iskola
Környezetvédelmi versenyt szervezett óvodásoknak a Szilágyi Keresztény Iskola.