2021. június 13.
//
Antal, Anett névnap

Jubileumi számmal jelentkezik az Ecoport magazin

2021. június 9. 21:32
25. lapszámához érkezett kiadónk gazdasági, kulturális és életmód magazinja: Oberfrank Pállal, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójával a címlapon megjelent az Ecoport.

A világjárvány legsúlyosabb hónapjaiban sem tétováztak, folyamatosan járták a környéket, hogy az ínséges időkben is kultúrához juttassák a közönséget. A Veszprémi Petőfi Színház jelesre vizsgázott társadalmi felelősségvállalásból, mi azonban nemcsak az elmúlt időszakukra voltunk kíváncsiak. Oberfrank Pált színészi pályafutásáról, fővárosi és vidéki színházak különbségeiről, veszprémiségről és a színházak politizálásáról is kérdeztük, ő pedig nem félt kifejteni véleményét.

Bár a címlapon a kultúra kapott főszerepet, jubileumi számunkban gyökereinkről sem feledkeztünk meg. Az olvasókat Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszönti, Üzlet-trend rovatunkban pedig az épülő Szakipark fejlesztésről számolunk be.

Csalló Jenővel, az ország egyik legjobb pálinkafőző mesterével igazán jóízű és személyes beszélgetést folytattunk családi vállalkozásuk felépítéséről, a minőségről, mint motivációról, a jó pálinkáról, hagyománytiszteletről és örökségről, s még néhány kulisszatitkot is megosztott velünk.

A hagyomány fontos szerepet játszik Jámbor Péter életében is, aki nemcsak az alkotás megszállottja, de a régmúlt idők egyszerű, praktikus darabjaiért is rajong, emellett nagy tisztelője a természetnek: bőrműves vállalkozását is ezekre a pillérekre építette, felelevenítve egy ősi szakmát is.

Hogy a természet valóban csodálatos, azt eddig is tudtuk, de erre még inkább ráerősített, amikor 1000 méter magasból, egy hőlégballon kosarából nézhettünk le a magyar tengerre és a kizöldült balatoni tájra: a Balaton Ballooning csapatával nemcsak interjút készítettünk, de személyes tapasztalatokra építve azt is elmondjuk, miért van ott a helye mindenképpen a bakancslistán a hőlégballonozásnak.

Veres Zsuzsanna, a ZsuPaté pástétomok megálmodójaVeres Zsuzsanna, a ZsuPaté pástétomok megálmodója

S ha már utazás – mert a hőlégballon hivatalosan tömegközlekedési forma –, írunk arról is, miért lenne fontos, hogy hedonista élményhajhászás helyett átgondoltabban utazzunk, ehhez pedig ötleteket is adunk. De szót ejtünk a fenntarthatóságról a Feltöltő Pont kapcsán is, s ajánlunk néhány prémium pástétomot is a Nivegy-völgyből, ha már nemcsak a környezetünknek, de magunknak is jót szeretnénk tenni.

Legújabb lapszámunkban emellett interjúztunk Bagyó Sándorral és Trokán Annával is, ajánlunk néhány fesztivált a nyárra, művészek nyomába eredünk a Balaton partján és mozgóképes találkozóra invitáljuk az olvasókat. A részleteket online formában ITT olvashatják, míg a nyomtatott magazinért (is) keressék fel az ismét nyitó vendéglátóhelyeket, szállodákat, kulturális intézményeket.

Bertalan Melinda
Domján Attila
Kovács Bálint

További cikkek

Stockfotókból festmények
Stockfotókból festmények
A fotóhasználat és a festészet a nemzetközi trendben régóta „cool”, a stílusnak nagymesterei és szórakoztatóipari szakmunkásai a mai napig alkotnak. Szombat délelőtt egy hazai művész festményeiből nyílt kiállítás a Művészetek Házában.
A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával
A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával
A Jendrassik és a Báthory után immár a Kossuth Lajos Általános Iskolában is műfüves focipályán sportolhatnak a gyermekek: utóbbi intézményben pénteken adták át a pályát. A beruházás az MLSZ Veszprém megyei igazgatósága és a helyi önkormányzat összefogásával jöhetett létre.
Új MAN csuklós buszok kezdik meg szolgálatukat Veszprém megyében
Új MAN csuklós buszok kezdik meg szolgálatukat Veszprém megyében
Az öt busznak köszönhetően teljesen megújul a Veszprém megyei helyközi csuklósbusz-állomány, így éves szinten közel 3,6 millió utas számára biztosít kényelmesebb utazást.
Zenés utcai felvonulással és előadásokkal indult a Rátonyi Róbert Operettfesztivál
Zenés utcai felvonulással és előadásokkal indult a Rátonyi Róbert Operettfesztivál
Az egykor Veszprémi Petőfi Színházban is alkotó színész-rendezőről elnevezett fesztivál város-szerte zajlik vasárnap estig.
Olaszfalu új utakra ért
Olaszfalu új utakra ért
Utcabállal és fogadással is készültek az olaszfalui Major utca lakói péntek délután, amikor hivatalosan is átadták a régóta várt új útszakaszt. A Major utca az egyik legrégebbi útszakasz a településen.