2022. január 25.
//
Pál névnap

Jubileumi számmal jelentkezik az Ecoport magazin

2021. június 9. 20:32
25. lapszámához érkezett kiadónk gazdasági, kulturális és életmód magazinja: Oberfrank Pállal, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójával a címlapon megjelent az Ecoport.

A világjárvány legsúlyosabb hónapjaiban sem tétováztak, folyamatosan járták a környéket, hogy az ínséges időkben is kultúrához juttassák a közönséget. A Veszprémi Petőfi Színház jelesre vizsgázott társadalmi felelősségvállalásból, mi azonban nemcsak az elmúlt időszakukra voltunk kíváncsiak. Oberfrank Pált színészi pályafutásáról, fővárosi és vidéki színházak különbségeiről, veszprémiségről és a színházak politizálásáról is kérdeztük, ő pedig nem félt kifejteni véleményét.

Bár a címlapon a kultúra kapott főszerepet, jubileumi számunkban gyökereinkről sem feledkeztünk meg. Az olvasókat Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszönti, Üzlet-trend rovatunkban pedig az épülő Szakipark fejlesztésről számolunk be.

Csalló Jenővel, az ország egyik legjobb pálinkafőző mesterével igazán jóízű és személyes beszélgetést folytattunk családi vállalkozásuk felépítéséről, a minőségről, mint motivációról, a jó pálinkáról, hagyománytiszteletről és örökségről, s még néhány kulisszatitkot is megosztott velünk.

A hagyomány fontos szerepet játszik Jámbor Péter életében is, aki nemcsak az alkotás megszállottja, de a régmúlt idők egyszerű, praktikus darabjaiért is rajong, emellett nagy tisztelője a természetnek: bőrműves vállalkozását is ezekre a pillérekre építette, felelevenítve egy ősi szakmát is.

Hogy a természet valóban csodálatos, azt eddig is tudtuk, de erre még inkább ráerősített, amikor 1000 méter magasból, egy hőlégballon kosarából nézhettünk le a magyar tengerre és a kizöldült balatoni tájra: a Balaton Ballooning csapatával nemcsak interjút készítettünk, de személyes tapasztalatokra építve azt is elmondjuk, miért van ott a helye mindenképpen a bakancslistán a hőlégballonozásnak.

Veres Zsuzsanna, a ZsuPaté pástétomok megálmodójaVeres Zsuzsanna, a ZsuPaté pástétomok megálmodója

S ha már utazás – mert a hőlégballon hivatalosan tömegközlekedési forma –, írunk arról is, miért lenne fontos, hogy hedonista élményhajhászás helyett átgondoltabban utazzunk, ehhez pedig ötleteket is adunk. De szót ejtünk a fenntarthatóságról a Feltöltő Pont kapcsán is, s ajánlunk néhány prémium pástétomot is a Nivegy-völgyből, ha már nemcsak a környezetünknek, de magunknak is jót szeretnénk tenni.

Legújabb lapszámunkban emellett interjúztunk Bagyó Sándorral és Trokán Annával is, ajánlunk néhány fesztivált a nyárra, művészek nyomába eredünk a Balaton partján és mozgóképes találkozóra invitáljuk az olvasókat. A részleteket online formában ITT olvashatják, míg a nyomtatott magazinért (is) keressék fel az ismét nyitó vendéglátóhelyeket, szállodákat, kulturális intézményeket.

Bertalan Melinda
Domján Attila
Kovács Bálint

További cikkek

Kortárs ékszerművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában
Kortárs ékszerművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában
A Művészetek Háza 2022-ben változatosabbá teszi kiállítási palettáját: új tematikaként jelenik meg a design és az iparművészet. Az Érintkezések/Contacts a kortárs textil-és ékszerművészek legfrissebb munkáit mutatja be.
Fiatalokkal ünnepelték a magyar kultúra napját a Kossuth utcán
Fiatalokkal ünnepelték a magyar kultúra napját a Kossuth utcán
A magyar kultúra napja alkalmából összeállított programcsokrot adott elő a Petőfi Színház szombat délelőtt a belvárosban.
Orbán: mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk
Orbán: mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk
Mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk, "válság ide vagy oda" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Zene Háza átadási ünnepségén, szombaton Budapesten.
A veszprémi fiatalok megcáfolták azt, hogy generációjuk érdektelen lenne a politika és közélet iránt
A veszprémi fiatalok megcáfolták azt, hogy generációjuk érdektelen lenne a politika és közélet iránt
Orbán Balázs, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár volt a veszprémi fiatalok vendége péntek este. Az első alkalommal megrendezett Fiatalok estjén az átalakuló világrendről és a nemzetstratégia kialakításáról is szó esett. Az előadó aktuálpolitika helyett főleg világszintű folyamatokra irányította a figyelmet, amiben az összegyűlt helyi fiatalok interakítv módon partnerek is voltak.
V-busz: a hóhelyzet miatt két járat nem közlekedik menetrendszerűen
V-busz: a hóhelyzet miatt két járat nem közlekedik menetrendszerűen
A 18-as buszok jelenleg csak a csatárhegyi elágazásig közlekednek. Az új sportuszodához bevezető út egyelőre járhatatlan, a 23-as autóbuszok nem kanyarodnak be.