2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

Rendészetis diákok segítettek a roncsautók elszállításában

Nyári gyakorlatra fogadta a Táncsics rendészeti szakán tanuló diákokat a közterület-felügyelet.

A VSZC Táncsics Mihály Technikum rendészeti szakos diákjai rögtön fejest is ugorhattak a mélyvízbe: a közterület-felügyelet szakembereivel parkolókban "ott felejtett" autók elszállításába kapcsolódhatnak be a héten.

Összesen négy darab, használaton kívüli, közterületen hagyott autó elszállításáról gondoskodnak; elsőként az Őrház utcában, a régi nyomda mögött intézkedtek szerda reggel.

A közterüelten hagyott autók elszállítása a közterület-felügyelet feladata, mielőtt azonban erre sor kerülne, a hatóság lehetőséget ad a tulajdonosnak a járművek eltávolítására. Amennyiben ez felszólításra sem történik meg, a roncsot az önkormányzat – vagyis az adófizetők – költségén kell elszállítani és fél évig tárolni. Hogy pontosan mi és hogyan történik ebben az esetben, arról korábban ebben a cikkünkben írtunk.

A Táncsicsban egyébként tíz évvel ezelőtt, a 2011/12. tanévben indult el a rendészeti képzés, ami jelenleg technikumi rendszerben folyik. 

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül lesznek látogathatók az augusztus 20-ai állami és önkormányzati rendezvények, de további két alkalommal is felfüggeszti a kormány a veszélyhelyzet alatti védelmi intézkedéseket.
Árokba hajtott egy autó a 83-as főúton
Árokba hajtott egy autó a 83-as főúton
Farkasgyepű és Bakonyjákó között a mentés idején felváltva, félpályán halad a forgalom.
Ittas cserbenhagyót fogtak el a veszprémi rendőrök
Ittas cserbenhagyót fogtak el a veszprémi rendőrök
Egy 56 éves férfi ittasan okozott közúti közlekedési balesetet, majd elhajtott a helyszínről anélkül, hogy meggyőződött volna arról, megsérült-e valaki az ütközés következtében.
2021-ben a NAPRAFORGÓ lett Magyarország Tortája
2021-ben a NAPRAFORGÓ lett Magyarország Tortája
Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a „NAPRAFORGÓ” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt és az „Egy a Természettel” versenyt is Füredi Krisztián cukrászmester nyerte a „Beszterce rózsája” és a „Nimród” fantázianevű alkotásokkal.
Valóban a körforgalmak városa Veszprém?
Valóban a körforgalmak városa Veszprém?
Mielőtt elolvasnák a cikket, tippeljenek, vajon hány körforgalom van Veszprémben? A végén eláruljuk a pontos számot, de előtte még mutatunk érdekes, sokszor meghökkentő megoldásokat a nagyvilágból.