Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tovább melegszik a levegő

2021. június 19. 8:14 // Forrás: VMeteo

Szombaton folytatódik a kánikula, a napközben képződő kevés gomolyfelhőből csapadék nem lesz. Gyenge északnyugati szél adhat némi enyhülést, délután 33°C, este 24°C körül alakul a levegő hőmérséklete – írja a VMeteo.

Vasárnap is marad a meleg, de már több felhő lesz felettünk és egy-egy helyi zápor, zivatar kialakulása nem zárható ki teljesen. Vasárnap reggel 19°C, délután 33°C, este 25°C várható.

Hétfőtől a hét végéig folytatódik a meleg, nyári idő. Hétfőn és kedden egy érintő, gyenge hidegfront labilizálhatja felettünk a légkört és helyi hatások mellett zápor, zivatar előfordulhat. Ebben az időszakban reggelente 20°C körül, délutánonként kevéssel 30°C felett alakulnak a hőmérsékleti értékek. Változást okozó légköri front egy héten belül nem látszik az előrejelzési térképeken.

KEDDIG HŐSÉGRIASZTÁS VAN ÉRVÉNYBEN

Életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás, ami szombaton 0 órától kedd éjfélig tart. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közös közleményében kiemelte: a nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. (mti)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.