2022. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Véget ért a tanév, elballagtak a nyolcadikasok

2021. június 19. 10:01
Ezekben a napokban a középiskolai évzárókkal és általános iskolai ballagásokkal mindenütt véget ér a tanév.

Pénteken a Dózsa iskolában is elbúcsúztatták a nyolcadikasokat. A rendezvényen Ovádi Péter parlamenti képviselő is felszólalt. A politikus rámutatott: az iskola nemcsak a tudás révén segíti a diákokat, hiszen az iskolás évek emlékei egy életen át elkísérik majd őket és az itt szerzett tapasztalatokat később hasznosítani tudják majd az életben.

Mint mondta, egykori dózsásként ő maga is megtapasztalta, hogy az intézményben jelen van a barátság, segítőkészség, empátia. A képviselő megjegyezte, hogy bár sok minden változott az iskolában, mióta ő diák volt, de ezek az értékek, a "dózsás érzés" mindig megmaradt. A politikus köszönetet mondott a pedagógusoknak a járványhelyzetben tanusított helytállásukért.

A nyári szünetet követően a diákoknak szeptember elsején kell legközelebb iskolapadba ülni, ahol 181 tanítási napon keresztül, 2022. június 15-ig tart majd a következő tanév. A nyárit követően legközelebb októberben lesz tanítási szünet: ez október 22-től november 2-ig tart majd.

 

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön
A hadisírok a béke nagykövetei
A hadisírok a béke nagykövetei
Egyhetes munkával tették rendbe a Vámosi úti temetőben található német-magyar második világháborús katonai temetőt magyar és német katonák a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség szervezésében. A munkálatok lezárultával csütörtökön ünnepélyesen fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.
Játékokat gyűjt gyereknapra az MSZP-LMP-Párbeszéd
Játékokat gyűjt gyereknapra az MSZP-LMP-Párbeszéd
Tavalyi kezdeményezésük sikerén felbuzdulva az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció idén is játszótéri és homokozó játékok gyűjtésébe kezd, amiket gyereknap előtt helyeznek majd ki veszprémi játszótereken.
Születőben a belváros legnagyobb egybefüggő zöld parkja
Születőben a belváros legnagyobb egybefüggő zöld parkja
Az angolszász egyetemek képére alakítják át a Pannon Egyetem környékét, tehát növelik a zöldfelületeket, sportpályákat építenek, bővül a szabadidős lehetőségek sora, de ami az egyik legfontosabb, lebontják a kerítést az Erzsébet-liget és az egyetem területe között. A munka hamarosan elindul, a tervek szerint pedig jövő nyárra elkészül az új kampusz, egyben Veszprém új zöld övezete.
Régészek tárják fel a bakonybéli bencés monostor középkori emlékeit
Régészek tárják fel a bakonybéli bencés monostor középkori emlékeit
A geofizikai felmérést követően régészeti kutatás kezdődött a Szent István alapította bakonybéli bencés monostor középkori előzményeinek feltárására. Az első fázis során a régészek a monostor kertjében nyitottak szelvényeket, ahol a középkori szerzetesek tárgyi hagyatékaként többek között különböző edénytöredékeket és egy gótikus minusculával díszített, 15-16. századi könyvcsatot is találtak.