Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Izgalmas magyar filmek és családi programok a Magyar Mozgókép Fesztiválon

2021. június 25. 10:51
Június 23. és 26. között a legkisebbektől kezdve minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb programokat. Lesz Bogyó és Babóca, Kuflik, bábszínház, MobilBalaton vetítések és a digitálisan felújított legendás Macskafogó, melynek vetítése után a közönség találkozhat Ternovszky Béla rendezővel.

Csütörtökön 21 órakor a veszprémi Várban az egyik legnagyobb magyar animációs alkotóra, a nemrégiben elhunyt Jankovics Marcellre emlékezünk. In memoriam Jankovics címmel animációs összeállítást láthat majd a közönség, benne a legendás János vitézzel.

Június 25-én, pénteken 15 órától a nagysikerű Bogyó és Babóca című mesekönyvből készült animációs film-széria harmadik részét, a Bogyó és Babóca 3. - Játszótársak című filmadaptációt lehet majd megnézni az Almádi strandon, június 26-án (szombaton) 15 órától ugyanitt pedig a tavaly mozikba került negyedik részre, a Bogyó és Babóca 4. - Tündérkártyák című mesesorozatra várjuk a legkisebbeket.  A strandon a vetítések előtt és után Bogyó és Babóca és Kuflis társasjátékokkal lehet játszani.

Június 26-án, szombaton 11 órától mesefilm-válogatással készülünk a balatonfüredi Balaton Moziban, ahol a KEDD Filmstúdió egy órás válogatása lesz megtekinthető olyan modern klasszikusokkal, mint a Detti és a Drót vagy a Mitch-Match. A válogatásból nem hiányozhatnak a Kuflik sem: a nézők a korábbról már jól ismert részek mellett az augusztusban mozikba kerülő A Kuflik és az Akármi című rajzfilmbe is bepillantást nyerhetnek. Ehhez kapcsolódva közönségtalálkozó is lesz a Balaton Moziban, ahol Dániel András író és Jurik Kristóf rendező várják a Kuflik-rajongókat.

Eközben (június 26. 11 óra) az Agóra Veszprémben zajlik majd a Magyar Mozgókép Fesztivál és a Cinemira - Nemzetközi Gyerek és Teen Film Fesztivál által hirdetett videóverseny, a MobilBalaton vetítése és díjátadója is. A tavasszal meghirdetett videóverseny keretében másfél perces videókkal lehetett pályázni NEKEM A BALATON témában, 20 éves kor alatt. Az Agórában a 30 legjobb alkotást láthatjuk a mozivásznon, a készítők pedig egy fiatal filmesekből álló szakmai zsűrítől kapnak majd személyes visszajelzést.

Szombaton 17 órától Dzséli, a varázsló-zenész repíti el a kicsiket az afrikai kultúra legizgalmasabb és legvarázslatosabb szegleteibe. A nézők a veszprémi Óváros téren felállított Filmio Fröccsteraszon Kodzsigula, a boszorkány történetét ismerhetik meg a veszprémi Kabóca Bábszínház jóvoltából.

Június 26-án (szombaton) délután fél 6-tól kicsik és nagyok több évtizeden átívelő kedvencét, a Macskafogót lehet majd megnézni a balatonfüredi Balaton Moziban. Ternovszky Béla és Nepp József kultikus animációját a bemutató évében közel egymillióan látták, sikere pedig azóta is töretlen. A Magyar Mozgókép Fesztiválon a legendás film digitálisan restaurált képpel és hanggal kerül újra vászonra. A vetítés után közönségtalálkozó is lesz Ternovszky Béla rendezővel.

A fesztiválon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a honlapon lehet megtenni: www.mozgokepfesztival.hu

vehir.hu
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. tegnap 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  tegnap 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.