2022. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Izgalmas magyar filmek és családi programok a Magyar Mozgókép Fesztiválon

2021. június 25. 10:51
Június 23. és 26. között a legkisebbektől kezdve minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb programokat. Lesz Bogyó és Babóca, Kuflik, bábszínház, MobilBalaton vetítések és a digitálisan felújított legendás Macskafogó, melynek vetítése után a közönség találkozhat Ternovszky Béla rendezővel.

Csütörtökön 21 órakor a veszprémi Várban az egyik legnagyobb magyar animációs alkotóra, a nemrégiben elhunyt Jankovics Marcellre emlékezünk. In memoriam Jankovics címmel animációs összeállítást láthat majd a közönség, benne a legendás János vitézzel.

Június 25-én, pénteken 15 órától a nagysikerű Bogyó és Babóca című mesekönyvből készült animációs film-széria harmadik részét, a Bogyó és Babóca 3. - Játszótársak című filmadaptációt lehet majd megnézni az Almádi strandon, június 26-án (szombaton) 15 órától ugyanitt pedig a tavaly mozikba került negyedik részre, a Bogyó és Babóca 4. - Tündérkártyák című mesesorozatra várjuk a legkisebbeket.  A strandon a vetítések előtt és után Bogyó és Babóca és Kuflis társasjátékokkal lehet játszani.

Június 26-án, szombaton 11 órától mesefilm-válogatással készülünk a balatonfüredi Balaton Moziban, ahol a KEDD Filmstúdió egy órás válogatása lesz megtekinthető olyan modern klasszikusokkal, mint a Detti és a Drót vagy a Mitch-Match. A válogatásból nem hiányozhatnak a Kuflik sem: a nézők a korábbról már jól ismert részek mellett az augusztusban mozikba kerülő A Kuflik és az Akármi című rajzfilmbe is bepillantást nyerhetnek. Ehhez kapcsolódva közönségtalálkozó is lesz a Balaton Moziban, ahol Dániel András író és Jurik Kristóf rendező várják a Kuflik-rajongókat.

Eközben (június 26. 11 óra) az Agóra Veszprémben zajlik majd a Magyar Mozgókép Fesztivál és a Cinemira - Nemzetközi Gyerek és Teen Film Fesztivál által hirdetett videóverseny, a MobilBalaton vetítése és díjátadója is. A tavasszal meghirdetett videóverseny keretében másfél perces videókkal lehetett pályázni NEKEM A BALATON témában, 20 éves kor alatt. Az Agórában a 30 legjobb alkotást láthatjuk a mozivásznon, a készítők pedig egy fiatal filmesekből álló szakmai zsűrítől kapnak majd személyes visszajelzést.

Szombaton 17 órától Dzséli, a varázsló-zenész repíti el a kicsiket az afrikai kultúra legizgalmasabb és legvarázslatosabb szegleteibe. A nézők a veszprémi Óváros téren felállított Filmio Fröccsteraszon Kodzsigula, a boszorkány történetét ismerhetik meg a veszprémi Kabóca Bábszínház jóvoltából.

Június 26-án (szombaton) délután fél 6-tól kicsik és nagyok több évtizeden átívelő kedvencét, a Macskafogót lehet majd megnézni a balatonfüredi Balaton Moziban. Ternovszky Béla és Nepp József kultikus animációját a bemutató évében közel egymillióan látták, sikere pedig azóta is töretlen. A Magyar Mozgókép Fesztiválon a legendás film digitálisan restaurált képpel és hanggal kerül újra vászonra. A vetítés után közönségtalálkozó is lesz Ternovszky Béla rendezővel.

A fesztiválon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a honlapon lehet megtenni: www.mozgokepfesztival.hu

vehir.hu

További cikkek

Július közepén a jazztől és a koccintásoktól lesz hangos a belváros
Július közepén a jazztől és a koccintásoktól lesz hangos a belváros
Változatlan koncepcióval, de felfrissült tartalommal jön idén is a Rozé, Rizling, Jazz Napok július 8-17 között.
Fesztivállal indítják a nyarat a Somlón
Országos szintű eseménnyel várják a bor- és kultúrabarátokat június 17-én és 18-án a Somlón.
Vasárnap kiderül, mi lesz az EKF hivatalos söre, de a névadást a veszprémiekre bízzák
Vasárnap kiderül, mi lesz az EKF hivatalos söre, de a névadást a veszprémiekre bízzák
Vasárnap lehull a lepel, vagy stílszerűen „tiszta sört öntenek a pohárba” ugyanis kiderül, melyik manufaktúra terméke lesz a jövőben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros hivatalos söre. Az Óváros piacon ezen a napon nem csak a bejelentés történik meg, számos program és a gasztronómiai kínálat is a sörkultúra körül fog forogni.
A portré mögötti embert keresi a festőművész a borbár kiállításán
A portré mögötti embert keresi a festőművész a borbár kiállításán
Első alkalommal ad otthont képzőművészeti kiállításnak a belvárosi Wine&Vinyl bakelit és borbár, de rögtön a kiállítótérként való debütálásakor sikerült egy sajátos látásmóddal és felfogással bíró festőművész képeit felvonultatni. Gyulai Attila ugyanis nem tudja és nem is szeretné magát bekategorizálni egy stílusirányzatba, mostani képeivel pedig popkultúra ismert karaktereinek kreált személyiségei mögé igyekszik elvinni az embereket.
Fellépőket keresnek a X. Music Hungary Konferencia & Showcase-re
Fellépőket keresnek a X. Music Hungary Konferencia & Showcase-re
Keresik a legígéretesebb hazai produkciókat a X. Music Hungary Konferencia & Showcase programjába.