Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elkészült, használható az Almádi úti csomópont

2021. június 30. 19:12
Az új Almádi úti felüljárót és a hozzá tartozó utakat szerda este nyitották meg a forgalom előtt. A Füredi úti csomópontot csak ősszel zárják le.

Szerdán, nem sokkal 18 óra előtt adták át a forgalomnak a felújított Almádi úti csomópontot, és ezzel párhuzamosan a közlekedők használatba vehették a Veszprém-Balatonalmádi kerékpárutat is. Ezzel a mérföldkőnek számító átadóval a 2020-ban kezdődött komplex Litéri és Füredi út között zajló beruházás a feléhez érkezett. A Füredi úti csomópontot a megnövekedett nyári forgalom miatt nem egyből, csak szeptemberben zárják el teljesen a forgalom elől- hangzott el a szerdán tartott útátadón.

Nyul Zoltán, a beruházást végző NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, az Almádi úti csomópont átadása az első komoly elem, amely elkészült a 7,5 kilométeres Litéri és Füredi úti csomópont között zajló útfejlesztés során. Kiemelte, ez egy komplex beruházás, hiszen a körgyűrű mellett a városi forgalmat is érinti, ilyen helyzetben, amit lehet, azt átadnak a forgalomnak. Elmondta, a határidőt tartva zajlik a komplett beruházás, a teljes projekttel várhatóan 2023 januárjára végeznek. A vezérigazgató-helyettes közölte azt is, hogy a Füredi és az Almádi úti csomópont között kérésre teljes hosszában zajvédő falat építenek ki.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a beruházás Veszprémnek és az egész térségnek is nagyon sok pozitívummal szolgál majd mind gazdasági, mind turisztikai mind pedig kulturális szempontból. A képviselő megköszönte a gyors és preciz munkát a kivitelezőnek, valamint a türelmet a térségben élőknek.

Porga Gyula, Ovádi Péter és Nyul Zoltán a 2021. június 30-i útátadón az Almádi úti csomópontban.Porga Gyula, Ovádi Péter és Nyul Zoltán a 2021. június 30-i útátadón az Almádi úti csomópontban.

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, az Almádi úti csomópont átadásával várhatóan mérséklődnek a forgalmi dugók, és sokkal biztonságosabb, gyorsabb közlekedés válik lehetővé. Kiemelte, dicséret illeti a beruházót és a kivitelezőt egyaránt, hiszen nagy forgalmi terhelés mellett zajlik az építkezés. Az infrastrukturális fejlesztés régi álma Veszprémnek, és kiemelten fontos most, hogy 2023-ban nemcsak Magyarországot, de egész Európát látjuk vendégül a térségben-mondta.

Elhangzott, a kivitelezés ütemtervnek megfelelően halad, a megnyitott Almádi csomópont mellett a Budapest úti csomópontban lévé műtárgy elkészült, így várhatóan 2021. július hónapban már az új felüljárón haladhatnak át a járművek. Jelenleg a csatlakozó utak építése folyik.

2021. június 30-tól az Almádi csomópont forgalomba helyezését követően a Budapesti és Almádi csomópontok között teljes egészében lezárják a jobb pályát, a gépjárművek a bal pályán közlekedhetnek majd 2x1 sávon. Az Almádi csomópontban a bevásárlóközpont ki- és behajtása továbbra is biztosított marad a 8. sz. út irányából. Az Almádi és a Füredi csomópontok között lévő – már korábban átadott – kerékpáros kerethídat az Almádi csomópont forgalomba helyezését követően ismét lezárják.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. ma 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. ma 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.