Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C

Elkészült, használható az Almádi úti csomópont

2021. június 30. 19:12
Az új Almádi úti felüljárót és a hozzá tartozó utakat szerda este nyitották meg a forgalom előtt. A Füredi úti csomópontot csak ősszel zárják le.

Szerdán, nem sokkal 18 óra előtt adták át a forgalomnak a felújított Almádi úti csomópontot, és ezzel párhuzamosan a közlekedők használatba vehették a Veszprém-Balatonalmádi kerékpárutat is. Ezzel a mérföldkőnek számító átadóval a 2020-ban kezdődött komplex Litéri és Füredi út között zajló beruházás a feléhez érkezett. A Füredi úti csomópontot a megnövekedett nyári forgalom miatt nem egyből, csak szeptemberben zárják el teljesen a forgalom elől- hangzott el a szerdán tartott útátadón.

Nyul Zoltán, a beruházást végző NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, az Almádi úti csomópont átadása az első komoly elem, amely elkészült a 7,5 kilométeres Litéri és Füredi úti csomópont között zajló útfejlesztés során. Kiemelte, ez egy komplex beruházás, hiszen a körgyűrű mellett a városi forgalmat is érinti, ilyen helyzetben, amit lehet, azt átadnak a forgalomnak. Elmondta, a határidőt tartva zajlik a komplett beruházás, a teljes projekttel várhatóan 2023 januárjára végeznek. A vezérigazgató-helyettes közölte azt is, hogy a Füredi és az Almádi úti csomópont között kérésre teljes hosszában zajvédő falat építenek ki.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a beruházás Veszprémnek és az egész térségnek is nagyon sok pozitívummal szolgál majd mind gazdasági, mind turisztikai mind pedig kulturális szempontból. A képviselő megköszönte a gyors és preciz munkát a kivitelezőnek, valamint a türelmet a térségben élőknek.

Porga Gyula, Ovádi Péter és Nyul Zoltán a 2021. június 30-i útátadón az Almádi úti csomópontban.Porga Gyula, Ovádi Péter és Nyul Zoltán a 2021. június 30-i útátadón az Almádi úti csomópontban.

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, az Almádi úti csomópont átadásával várhatóan mérséklődnek a forgalmi dugók, és sokkal biztonságosabb, gyorsabb közlekedés válik lehetővé. Kiemelte, dicséret illeti a beruházót és a kivitelezőt egyaránt, hiszen nagy forgalmi terhelés mellett zajlik az építkezés. Az infrastrukturális fejlesztés régi álma Veszprémnek, és kiemelten fontos most, hogy 2023-ban nemcsak Magyarországot, de egész Európát látjuk vendégül a térségben-mondta.

Elhangzott, a kivitelezés ütemtervnek megfelelően halad, a megnyitott Almádi csomópont mellett a Budapest úti csomópontban lévé műtárgy elkészült, így várhatóan 2021. július hónapban már az új felüljárón haladhatnak át a járművek. Jelenleg a csatlakozó utak építése folyik.

2021. június 30-tól az Almádi csomópont forgalomba helyezését követően a Budapesti és Almádi csomópontok között teljes egészében lezárják a jobb pályát, a gépjárművek a bal pályán közlekedhetnek majd 2x1 sávon. Az Almádi csomópontban a bevásárlóközpont ki- és behajtása továbbra is biztosított marad a 8. sz. út irányából. Az Almádi és a Füredi csomópontok között lévő – már korábban átadott – kerékpáros kerethídat az Almádi csomópont forgalomba helyezését követően ismét lezárják.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. tegnap 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. tegnap 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. 2024. július 14. 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. 2024. július 14. 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.