Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadták a Dudar és Csetény között felújított útszakaszt

2021. július 1. 15:02
2,3 kilométer hosszan, állami támogatásból újult meg a Zircet Mórral összekötő út Dudar és Csetény közötti szakasza.

A 2370 méter hosszú szakaszt a Magyar Falu Program által nyújtott mintegy 275 millió forintos támogatásból, három hónap alatt újította fel a kivitelező Strabag MK konzorcium. 

Tóth Edina Kitti dudari polgármester, Ovádi Péter parlamenti képviselő, Sludné Varga Diána csetényi alpolgármester és Fekete János a Magyar Közút megyei igazgatójaTóth Edina Kitti dudari polgármester, Ovádi Péter parlamenti képviselő, Sludné Varga Diána csetényi alpolgármester és Fekete János a Magyar Közút megyei igazgatója

A szakaszra ráfért már a felújítás, hiszen az eddigi útfelületet még a hetvenes években fektették le, azóta csak javítgatták, de nagyobb volumenű felújításra mostanáig nem került sor – vázolta a helyzetet Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója. A mostani beruházás során 1208 köbméternyi aszfalt burkolatot építettek, 446 négyzetméternyi útburkolati jelet festettek fel, kicserélték a forgalomtechnikai táblákat, prizmákat helyeztek el a burkolatba és szalagkorlátot építettek a veszélyesebb helyekre. 

Az útépítés költségeit teljes egészében a Magyar Falu Program támogatása fedezte – ismertette az anyagiakat Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője, hangsúlyozva: megválasztása óta törekszik a szoros együttműködésre a polgármesterekkel, akik nyitottak erre, és sikeresen élnek is a pályázatok adta lehetőségekkel. Ezt megerősítette Tóth Edina Kitti, Dudar polgármestere is, aki megjegyezte, hogy a településen több belterületi útszakasz is megújulhatott, szintén a Magyar Falu Program keretében. 

Ovádi kiemelte, hogy a települések fejlesztése mellett fontos az összekötő utak megújítása is, mert azok az emberek között is kapcsolatot teremtenek.  A képviselő választókerületében 19 kilométernyi út újul meg idén – ami pedig a Zirc–Mór összekötő út további fejlesztését illeti: már tervezési fázisban van egy másik, a Zirc és Nagyesztergár közötti szakasz felújítása is. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.