2022. szeptember 30.
//
Jeromos névnap

Átadták a Dudar és Csetény között felújított útszakaszt

2,3 kilométer hosszan, állami támogatásból újult meg a Zircet Mórral összekötő út Dudar és Csetény közötti szakasza.

A 2370 méter hosszú szakaszt a Magyar Falu Program által nyújtott mintegy 275 millió forintos támogatásból, három hónap alatt újította fel a kivitelező Strabag MK konzorcium. 

Tóth Edina Kitti dudari polgármester, Ovádi Péter parlamenti képviselő, Sludné Varga Diána csetényi alpolgármester és Fekete János a Magyar Közút megyei igazgatójaTóth Edina Kitti dudari polgármester, Ovádi Péter parlamenti képviselő, Sludné Varga Diána csetényi alpolgármester és Fekete János a Magyar Közút megyei igazgatója

A szakaszra ráfért már a felújítás, hiszen az eddigi útfelületet még a hetvenes években fektették le, azóta csak javítgatták, de nagyobb volumenű felújításra mostanáig nem került sor – vázolta a helyzetet Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója. A mostani beruházás során 1208 köbméternyi aszfalt burkolatot építettek, 446 négyzetméternyi útburkolati jelet festettek fel, kicserélték a forgalomtechnikai táblákat, prizmákat helyeztek el a burkolatba és szalagkorlátot építettek a veszélyesebb helyekre. 

Az útépítés költségeit teljes egészében a Magyar Falu Program támogatása fedezte – ismertette az anyagiakat Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője, hangsúlyozva: megválasztása óta törekszik a szoros együttműködésre a polgármesterekkel, akik nyitottak erre, és sikeresen élnek is a pályázatok adta lehetőségekkel. Ezt megerősítette Tóth Edina Kitti, Dudar polgármestere is, aki megjegyezte, hogy a településen több belterületi útszakasz is megújulhatott, szintén a Magyar Falu Program keretében. 

Ovádi kiemelte, hogy a települések fejlesztése mellett fontos az összekötő utak megújítása is, mert azok az emberek között is kapcsolatot teremtenek.  A képviselő választókerületében 19 kilométernyi út újul meg idén – ami pedig a Zirc–Mór összekötő út további fejlesztését illeti: már tervezési fázisban van egy másik, a Zirc és Nagyesztergár közötti szakasz felújítása is. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

További cikkek

Az időseket ünnepelték
Az időseket ünnepelték
Zenés műsorral kedveskedett a veszprémi időseknek az Agóra az idősek világnapján pénteken.
Ha nincs vevő, nincs bevétel – tippek ügyfél- és vevőkezeléshez
Ha nincs vevő, nincs bevétel – tippek ügyfél- és vevőkezeléshez
A szóbeli önvédelmi technikák megismerése után most egészen másfajta hozzáállásról szól kommunikációs tréningünk soron következő része. Az ügyfél- és vevőkezelés az eddigiektől eltérő gondolkodást, sablonokat és reakciókat kíván. Ilyenkor minden a cégről szól, amely a vevő szemében velünk azonos.
Kedvezőbb lett a buszközlekedés a Csatárhegyen
Kedvezőbb lett a buszközlekedés a Csatárhegyen
Csütörtök délután ismertették: immár a Kilátó utca alján is van lehetőség a fel- és leszállásra.
Energetikai Tanács mérlegeli, milyen intézkedéseket kell hoznia a városnak a télre
Energetikai Tanács mérlegeli, milyen intézkedéseket kell hoznia a városnak a télre
Energetikai Tanács létrehozásáról döntött az önkormányzat közgyűlése csütörtökön. A tanács fogja felmérni és kijelölni, hogy milyen lépésekre lesz szükség annak érdekében, hogy az energiaválság ne rántsa magával a város költségvetését.
Elmarad az őszi szünet az iskolákban, hosszabb lesz a téli
Elmarad az őszi szünet az iskolákban, hosszabb lesz a téli
A téli szünet hosszabb lesz az iskolákban, mint az elmúlt években megszokott volt: december 22-től január 8-ig fog tartani - ismertette a kormány döntését Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.