2023. március 30.
//
Zalán névnap

Átadták a Dudar és Csetény között felújított útszakaszt

2,3 kilométer hosszan, állami támogatásból újult meg a Zircet Mórral összekötő út Dudar és Csetény közötti szakasza.

A 2370 méter hosszú szakaszt a Magyar Falu Program által nyújtott mintegy 275 millió forintos támogatásból, három hónap alatt újította fel a kivitelező Strabag MK konzorcium. 

Tóth Edina Kitti dudari polgármester, Ovádi Péter parlamenti képviselő, Sludné Varga Diána csetényi alpolgármester és Fekete János a Magyar Közút megyei igazgatójaTóth Edina Kitti dudari polgármester, Ovádi Péter parlamenti képviselő, Sludné Varga Diána csetényi alpolgármester és Fekete János a Magyar Közút megyei igazgatója

A szakaszra ráfért már a felújítás, hiszen az eddigi útfelületet még a hetvenes években fektették le, azóta csak javítgatták, de nagyobb volumenű felújításra mostanáig nem került sor – vázolta a helyzetet Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója. A mostani beruházás során 1208 köbméternyi aszfalt burkolatot építettek, 446 négyzetméternyi útburkolati jelet festettek fel, kicserélték a forgalomtechnikai táblákat, prizmákat helyeztek el a burkolatba és szalagkorlátot építettek a veszélyesebb helyekre. 

Az útépítés költségeit teljes egészében a Magyar Falu Program támogatása fedezte – ismertette az anyagiakat Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője, hangsúlyozva: megválasztása óta törekszik a szoros együttműködésre a polgármesterekkel, akik nyitottak erre, és sikeresen élnek is a pályázatok adta lehetőségekkel. Ezt megerősítette Tóth Edina Kitti, Dudar polgármestere is, aki megjegyezte, hogy a településen több belterületi útszakasz is megújulhatott, szintén a Magyar Falu Program keretében. 

Ovádi kiemelte, hogy a települések fejlesztése mellett fontos az összekötő utak megújítása is, mert azok az emberek között is kapcsolatot teremtenek.  A képviselő választókerületében 19 kilométernyi út újul meg idén – ami pedig a Zirc–Mór összekötő út további fejlesztését illeti: már tervezési fázisban van egy másik, a Zirc és Nagyesztergár közötti szakasz felújítása is. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

További cikkek

Zenés kerékpáros felvonulás lesz szombat este, lassabb haladásra kell felkészülni
Zenés kerékpáros felvonulás lesz szombat este, lassabb haladásra kell felkészülni
Egy kerékpáros rendezvény miatt kell a forgalom lassulására számítani április 1-jén, szombaton 19 órától Veszprém belvárosában.
Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Tojás, sonka, kukoricasaláta és a sütemények végeláthatatlan sora: minden évben több napon át tartó készülődés előzi meg a húsvétot, majd az ünnepek után az ételek egy része a szemetesben landol? A közhiedelemmel szemben a tudatos készülődés nem egyenlő a finom falatokról való lemondással vagy a hagyományok eltörlésével. Sőt, egy kis odafigyeléssel több időnk juthat a szeretteinkre, új közös elfoglaltságokat találhatunk, ráadásul pénzt is spórolhatunk. A Rama most ehhez gyűjtött össze néhány praktikus ötletet és ínycsiklandó húsvéti receptet.
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.