Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
20°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
20°C

Átadták a Dudar és Csetény között felújított útszakaszt

2021. július 1. 15:02
2,3 kilométer hosszan, állami támogatásból újult meg a Zircet Mórral összekötő út Dudar és Csetény közötti szakasza.

A 2370 méter hosszú szakaszt a Magyar Falu Program által nyújtott mintegy 275 millió forintos támogatásból, három hónap alatt újította fel a kivitelező Strabag MK konzorcium. 

Tóth Edina Kitti dudari polgármester, Ovádi Péter parlamenti képviselő, Sludné Varga Diána csetényi alpolgármester és Fekete János a Magyar Közút megyei igazgatójaTóth Edina Kitti dudari polgármester, Ovádi Péter parlamenti képviselő, Sludné Varga Diána csetényi alpolgármester és Fekete János a Magyar Közút megyei igazgatója

A szakaszra ráfért már a felújítás, hiszen az eddigi útfelületet még a hetvenes években fektették le, azóta csak javítgatták, de nagyobb volumenű felújításra mostanáig nem került sor – vázolta a helyzetet Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója. A mostani beruházás során 1208 köbméternyi aszfalt burkolatot építettek, 446 négyzetméternyi útburkolati jelet festettek fel, kicserélték a forgalomtechnikai táblákat, prizmákat helyeztek el a burkolatba és szalagkorlátot építettek a veszélyesebb helyekre. 

Az útépítés költségeit teljes egészében a Magyar Falu Program támogatása fedezte – ismertette az anyagiakat Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője, hangsúlyozva: megválasztása óta törekszik a szoros együttműködésre a polgármesterekkel, akik nyitottak erre, és sikeresen élnek is a pályázatok adta lehetőségekkel. Ezt megerősítette Tóth Edina Kitti, Dudar polgármestere is, aki megjegyezte, hogy a településen több belterületi útszakasz is megújulhatott, szintén a Magyar Falu Program keretében. 

Ovádi kiemelte, hogy a települések fejlesztése mellett fontos az összekötő utak megújítása is, mert azok az emberek között is kapcsolatot teremtenek.  A képviselő választókerületében 19 kilométernyi út újul meg idén – ami pedig a Zirc–Mór összekötő út további fejlesztését illeti: már tervezési fázisban van egy másik, a Zirc és Nagyesztergár közötti szakasz felújítása is. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. tegnap 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.