Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
17°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
17°C

Negyedére csökkent a napi halálozás, felére a kórházban ápoltak száma múlt héten

2021. július 5. 10:53 // Forrás: koronavirus.gov.hu

A múlt héten mindössze 1591-gyel csökkent az aktív fertőzöttek száma, így a javuló tendencia egyre lassuló ütemet mutat. Jó hír ugyanakkor, hogy nagyságrendileg feleannyian szorulnak kórházi ellátásra, mint egy héttel ezelőtt, és negyedével csökkent a lélegeztetőgépre kapcsolatak száma is – mostanra mindkét adat kétszámjegyű. 

A 26. héten átlagosan napi 31 új fertőzöttet igazoltak, ez az adat egy héttel korábban 59 volt. Naponta átlagosan egy ember hunyt el a coviddal összefüggésben (egy héttel korábban napi négy). Az első adag oltását naponta átlagosan 5494 fő vette fel (egy héttel korábban 8110, így az oltási kedv tovább hanyatlik). 

A múlt héten két jó hírt is közölhettünk: egyfelől a második hullám kezdete óta először fordult elő, hogy egy napon senki sem halt meg a coviddal összefüggésben (múlt héten két egymást követő napon is ez volt a helyzet), a hétvégére pedig a beoltottak száma elérte az 5,5 milliót, ami további járványügyi enyhítéseket eredményezett.

Mindeközben Veszprém megyében a napi átlagos fertőzésszám 1,2-re csökkent, egy héttel korábban még kettő volt. Mostanáig 31.585 fő tesztje lett pozitív megyénkben.

 

A LEGFRISSEBB ADATOK

A beoltottak száma 5 506 665 fő, közülük 5 058 824 fő már a második oltását is megkapta. 65 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 262 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A hétvégén összesen négyen hunytak el, így az elhunytak száma 29 996 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 740 195 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 38 071 főre csökkent. 82 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.

vehir.hu
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. tegnap 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. tegnap 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. 2024. május 17. 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. 2024. május 17. 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.