2023. június 10.
//
Margit névnap

Másfél órás minitréningek a Balaton partján

2021. július 24-én, szombat délután élettel telik meg Balatonalmádiban a móló melletti park. A Street Training Balaton immár második alkalommal várja az érdeklődő, nyitott fiatalokat és idősebbeket a mólónál. Miért? Mert a szervezők, a BENT Egyesület és a FLOW Alapítvány tagjai vallják: „tanulni bárkitől, bármikor, bárhol lehet”. Még a szabadban, parkban, a Balaton partján is. És érdemes.

A Street Training Balaton olyan ingyenes, újszerű tanulási alkalom, amelyet évek óta Budapesten a Városligetben, online (határokon átívelően), 2020-tól a Balatonon, idéntől pedig Debrecenben is megrendeznek. Az eddigi események elégedett érdeklődők ezreit mozgatták meg és gyűjtötték közösségbe. A rendezvény célja a tavalyihoz hasonló: egymásra és tanulásra nyitott emberek összegyűljenek egy kellemes szabadtéri helyszínen, leüljenek másfél órára, és egy-egy témát úgy átbeszéljenek, hogy általa gazdagodjanak. A résztvevők idén is közel 30 kiváló, többségében Balaton-környéki trénertől - és természetesen egymástól - is meríthetnek tudást.

A 90 perces minitréningek két idősávban, 14 és 16 órakor kezdődnek. A park nyújtotta természetes környezet és az egyedülálló balatoni panoráma mellett szinte adja magát, hogy akár a fűre leterített pokrócokon ülve beszélgetnek a résztvevők. A tréningek témája széles spektrumot ölel fel. Lesz szó az eredményes kommunikációról családban, illetve az üzleti világban, stresszkezelésről és vezetőket támogató kérdésekről. Az érdeklődők választhatnak azonban olyan csoportot is, ahol a fókusz a „reziliens”, rugalmas életvezetésen, vagy az emberi játszmák okos felismerésén és kezelésén lesz. Aki nyitott, az egymás után következő két csoportba is jelentkezhet. 

Az esemény külön érdekessége, hogy önkéntességen alapul. A trénerek térítésmentesen vállalják a tréningeket, a résztvevők nem fizetnek belépődíjat. Semmi politika, semmi üzlet. Annál több tudásmegosztás, egyéni és együttes tanulás, jó közösség. A lényeg a minőségi együttlét: emberek, akik jól érzik együtt magukat, egymástól inspirálódnak és tanulnak. Ezáltal magukat és a másik embert is jobban megértik, ami jobbá és szerethetőbbé teszi családi, munkahelyi és egyéb közösségeinket. 

A második Street Training Balaton tehát 2021. július 24-én, szombaton 13:30 és 18:00 óra között a Balatonalmádiban a móló melletti parkban várja a résztvevőket. A gyermekekre is gondolnak a szervezők: amíg anyu és/vagy apu kikapcsolódik, addig a kicsiknek és nagyobbacskáknak érdekes oktató-ügyességi játékokat kínál a Budapest School Veszprém csapata. 

A részvételhez az előzetes regisztráció, valamint további információk az esemény honlapján érhetőek el.

Nyitókép: Minanfotos on Pixabay

vehir.hu

További cikkek

Egyedülálló tanulási, fejlődési lehetőséget biztosít ingyenesen, bárki számára a Street Training Balaton
Egyedülálló tanulási, fejlődési lehetőséget biztosít ingyenesen, bárki számára a Street Training Balaton
A tanulási fesztivált Balatonalmádiban 2023. május 6-án, az idén már negyedik alkalommal szervezi meg a BENT Egyesület és a Flow Alapítvány a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programjával karöltve. A rendezvény mottója: „Tanulni bárkitől, bármikor, bárhol lehet” – s ennek szellemében 19 helyi vagy helyi kötődésű szakember hirdet ingyenes, másfélórás minikurzusokat.
Miért fontos, hogy egész életünkben tanuljunk?
Miért fontos, hogy egész életünkben tanuljunk?
Nem, nem (csak) azért, mert a változó világban mindig jól jön, ha van az embernek néhány pénzre és karrierre váltható plusz készsége. A válasznak sokkal inkább a boldogsághoz van köze.
Látható helyi közösség díjat nyert a Balatoni Női Vállalkozói Egyesület
Látható helyi közösség díjat nyert a Balatoni Női Vállalkozói Egyesület
Harmadik alkalommal adta át a Bridge Budapest a Bridge Vállalkozói Közösségi Díjakat, ennek kapcsán pedig mi is büszkék lehetünk most, hiszen 2021-ben a Balaton női vállalkozóit segítő BENT Balatoni Női Vállalkozói Egyesület is elismerést vehetett át.
Hogyan legyünk jövőálló vezetők?
Hogyan legyünk jövőálló vezetők?
Egy 2019-es felmérés szerint a jó vezető akár nyolcszorosára képes növelni a dolgozók vállalat iránti elköteleződését, ami a termelékenység javulásában, a fluktuáció mérséklődésében és a hiányzások akár 41%-os csökkenésében is megmutatkozik. A koronavírus-járvány azonban a vezetőknek is feladta a leckét, ami után egyes készségeket és helyzeteket (újra) kell tanulni.
Tanulni bármikor, bárhol lehet, most épp a Balatonnál
Tanulni bármikor, bárhol lehet, most épp a Balatonnál
A vállalkozói munka öröme, önismeret, a változásokhoz való alkalmazkodás. Többek között ezeket a témaköröket is érinti a szeptember 26-án Balatonalmádiban megrendezendő Street Training Balaton, ahol két tavi séta között rengeteg hasznos tudással gyarapodhatunk.