Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
4°C
2024. március 19. József
Veszprém
4°C

Újra lesz Kabóciádé!

2021. július 12. 23:13
Huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg a Kabóciádé családi fesztivált július 30. és augusztus 1. között a Séd-völgyben.

A fesztivál most először lesz háromnapos, és a szervezők azt ígérik, hogy a hétvége során a legkisebbektől a szülőkig mindenki találhat magának való programot a kínálatban, amelyben az előadások mellett koncertek, táncház és kreatív közös alkotás is szerepel. 

A repertoárban nagyobb szerepet kaptak a vendégelőadások, amiket nagynevű intézmények és kis, családi bábszínházak egyaránt prezentálnak. Néhány meghívott teátrum azonban nemcsak egy-egy darabbal, hanem játékterekkel is készül, így a megszokott Kabócás lehetőségek mellett újdonságok is várják a gyerekeket. Szombaton egy különleges évfordulót is megünnepelhetünk: a Helka tizedik “születésnapján” író-olvasó találkozót rendeznek Nyulász Péterrel. 

A kreativitás jegyében szombaton és vasárnap délután közös bunkerépítésre invitálják a gyerekeket, akik Tarczy István képzőművész segítségével formálhatják saját elképzeléseik szerint az együtt létrehozott építményt. 

Szőke Kavinszki András, a színház igazgatója a hétfői sajtótájékoztatón rámutatott, hogy a járvány miatt hosszú ideje nem volt már lehetőség arra, hogy az alkotók és közönségük személyesen, előadáson kívül találkozzon egymással. A kontaktusok hiánya a kicsiknél különösen mély nyomot hagyott, ezért fontos, hogy visszavezessék őket a közösségi életbe. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Március 13-án tartották annak a Peter Quilter darabnak a sajtótájékoztatóját, amelynek előbemutatójára készül a Pannon Várszínház. A műnek kétféle verziója van, egy hatszereplős, valamint egy háromszereplős, utóbbit még soha senki nem játszotta. A Pannon Várszínház tehát világpremierre készül, az előbemutató március 23. 2024. március 16. 21:20 Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze A hírről a színház is beszámolt, amiben az egész társulat gratulál Kőrösi Csabának. 2024. március 14. 22:25 Nyáron ismét kinyit a Gyárkert Gyárkert Nyáron ismét kinyit a Gyárkert Porga Gyula polgármester a közösségi médiában erősítette meg, hogy idén nyáron sem maradnak koncertek és rendezvények nélkül a veszprémiek a Gyárkertben. 2024. március 14. 19:37 Kell-e egészségünk védelme érdekében a génmódosított növényektől félnünk? Kell-e egészségünk védelme érdekében a génmódosított növényektől félnünk? Az MTA Veszprémi Területi Bizottsága „Kérem a következőt!” címmel tudományos ismeretterjesztő előadássorozatot indít az egészség és életmód témakörében szakterületük legkiválóbb tudós képviselőinek hiteles és közérthető tolmácsolásában. Az első előadás vendége Balázs Ervin akadémikus lesz március 20-án, aki a génmódosított növények egészségre gyakorolt hatását járja körbe. 2024. március 14. 9:27

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.