Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csopakon található a legjobb balatoni strand

2021. július 17. 17:05 // Forrás: MTI/Napi.hu
2004 óta hirdeti meg a Kék hullám zászló strandminősítést az üdülőrégió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség, melyet idén 43 balatoni strand kapott meg. A legtöbb pontszámot a csopaki Községi strand gyűjtötte össze.

Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a Balatoni Szövetség titkára szerdán a Balatonfenyvesen tartott strandminősítő ünnepségen elmondta, hogy a Kék hullám zászló strandminősítést 2004 óta, immár 18. alkalommal hirdette meg az üdülőrégió önkormányzatait tömörítő szövetség. A június 21-én indult bejárásokon a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség munkatársai is helyszíneltek. Az elnyert zászlókon egytől öt csillagig kaptak értékelést a megmérettetésen induló strandok, ezzel is jelezve a fürdőhely szolgáltatásainak színvonalát.

A minősítés során a bizottság vizsgálta a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, -tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát a meder állapotával együtt, a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, a gyerekbarát szolgáltatásokat és a strandi vendéglátóhelyek kínálatát is, az utóbbinál fontosnak tartva a helyi termékek jelenlétét, és az étel-ital választékot is.

Az idei strandminősítő verseny győztese a legtöbb pontszámot elérő csopaki Községi strand lett.

Ebben az évben is - csakúgy mint tavaly - különdíjjal jutalmazták a járványügyi védekezésben legfelkészültebbeket: a balatonföldvári Keleti strandot, a vonyarcvashegyi Lido strandot és a balatongyöröki Községi strandot.

A három Balaton-parttal rendelkező megye, Veszprém, Zala és Somogy megye önkormányzata különdíjat ajánlott fel egy-egy kiemelkedően szereplő, megyéjükben található strand számára, amely elismeréseket a balatonlellei Napfény Strand, az örvényesi Legisly Beach és a vonyarcvashegyi Lido Strand kapta.

A strandminősítő megmérettetésre benevezettek közül 24 balatoni strand nyert el ötcsillagos, 16 strand négycsillagos, és 3 strand három csillagos Kék hullám zászlót.

5 csillagos strandok:  Balatonederics Zöld Hullám strand, Csopak Községi strand, Balatonfüred Széchenyi Strandfürdő, Zamárdi Nagy strand, Gyenesdiás Lido strand, Gyenesdiás Diási Játékstrand, Alsóörs Községi strand, Badacsonytomaj Badacsony strand, Zánka Községi strand, Balatonszárszó Központi strand, Szigliget Községi strand, Balatonfüred Kisfaludy strand, Balatonfüred Esterházy strand, Balatonboglár Platán strand, Balatonberény Községi strand, Balatonakali Mandulavirág strand, Balatongyörök Községi strand, Balatonalmádi Wesselényi strand, Keszthely Városi strand, Vonyarcvashegy Lido strand, Fonyód Panoráma strand, Balatonlelle Napfény strand, Ábrahámhegy Községi strand, Balatonföldvár Keleti strand

4 csillagos strandok: Balatonfűzfő Fövenyfürdő strand, Balatonfűzfő Tobruk strand, Keszthely Libás strand, Keszthely Helikon strand, Örvényes Legisly Beach, Balatonfenyves Alsó strand, Balatonfenyves Csalogány strand, Fonyód Bélatelepi strand, Balatonföldvár Nyugati strand, Balatonudvari Községi strand, Balatonudvari Fövenyesi strand, Révfülöp Szigeti strand, Révfülöp Császtai strand, Badacsonytomaj Városi strand, Révfülöp Napfény strand, Balatonberény Berény Naturista strand

3 csillagos strandok: Fonyód Városi strand, Siófok Nagystrand, Balatonalmádi Káptalanfüredi strand

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.