Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy év szünet után volt ismét falunap Öskün

2021. július 23. 21:54
A színpadi produkciók és kísérő programok mellett a polgármesteri kitüntetéseket is átadták.

A 2020-as ösküi falunapot a koronavírus miatt tavaly lefújták, ám a járványhelyzet idei kedvezőbb alakulása miatt a 2021-es programot július 23-án megszervezték. Ahogy Ángyán Tamás polgármester köszöntőjében fogalmazott, az elmúlt másfél évben számos dolgot kellett nélkülözniük, ám leginkább a közösségi élmény és a közösséghez való tartozás sérült a pandémia időszaka alatt.

Nem tudják mi áll még előttük és mivel kell megküzdeniük, de egy biztos: legfőbb feladatuknak tekinti, hogy minden lehetséges alkalmat és eszközt megragadjanak arra, hogy maguk mögött hagyva a nehéz időket, reménnyel és kitartással kovácsolják össze az ösküi közösséget- mondta. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy ugyan a tavalyi falunapot nem tudták megtartani, idén ez már a második olyan alkalom, ahol együtt lehetnek. Július elején családi sportnapot rendeztek a településen. Ángyán Tamás bízik abban, idén nem ez lesz az utolsó nagyobb rendezvény Öskü életében.

A falunapon Ovádi Péter fideszes parlamenti képviselő is részt vett, aki köszöntő beszédében Öskü összetartó közösségét emelte ki. Mint mondta, júliusi sportnapon mindenki ízelítőt kaphatott ebből.

A megnyitót követően átadták a polgármesteri kitüntetéseket is. Kun Attila a sportban elért eredményeiért, Nemes Ferenc Öskü múltjának ápolásáért, Harnos László közösségi munkájáért, Kuncz Albert Öskü múltjának kutatásáért, Kun Lászlóné pedig a falunap megszervezésében való segítségért kapott elismerő oklevelet.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.