Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A legkisebbek ellátását segítik a kórháznak adományozott infúziós pumpák

2021. július 28. 15:13
Több mint egymillió forint értékben adományozott két infúziós gyógyszeradagoló pumpát a Csolnoky Ferenc kórháznak az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.

Az Országos Jótékonysági Vadászat NKft. azért jött létre, hogy rajta keresztül a vadásztársadalom a megyei kórházak gyermekosztályait támogathassa. Csak az idén 35 millió forint értékben tudnak adományokat biztosítani a 19 megyei kórház részére. Mint azt Fejes László ügyvezető igazgató a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: céljuk, hogy a vadásztársadalom lehetőségeit párosítsák az egészségügy törekvéseivel. Az elmúlt másfél-két évben különösen felértékelődött az emberi összefogás, ami egyébként a magyar vadásztársadalomnak is jellegzetessége. Maga a két eszköz már hónapokkal ezelőtt megérkezett a veszprémi kórházba és használják is azokat a betegellátásban, de a pandémia miatt jelképes átadásra eddig nem kerülhetett sor.  

Fejes László és dr. Tenk TamásFejes László és dr. Tenk Tamás

 Az eszközök működését dr. Tenk Tamás koraszülött-, csecsemő- és gyerekgyógyász magyarázta el. Mint mondta, a gyerekek, de főleg a koraszülöttek infúzióval történő ellátása kifejezetten nehéz művelet, hiszen sokkal kisebb mennyiségre van szükségük a gyógyszerekből, a folyadékból és a tápanyagból is, mint a felnőtteknek. A doktor egy példával illusztrálta, hogy mennyire nehéz ezt jól adagolni:  egy egykilós koraszülöttnek napi egy deciliter folyadékra van szüksége, ami óránként 4 millilitert jelent – ezt a roppant kis mennyiséget kell pontosan és egyenletesen elosztva a szervezetébe juttatni, és ebben a feladatban hárul fontos szerep az infúziós gyógyszeradagoló pumpákra.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18 Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. 2024. február 27. 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. 2024. február 27. 3:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.