Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
18°C
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
18°C

Megemelt beiskolázási támogatással segít az önkormányzat

2021. augusztus 9. 11:17
Idén megemelte az önkormányzat a beiskolázási támogatás összegét, így egy háromgyermekes család akár több tízezer forinttal is beljebb lehet anyagilag az iskolakezdés előtt. Porga Gyula, polgármester a Veszprém TV magazinműsorában beszélt erről a támogatási rendszerről.

A koronavírus és főleg a gazdasági hatása elleni védekezés a helyi önkormányzatok elé is komoly kihívást gördített, ebben a helyzetben, ahol munkahelyek szűntek meg, vagy válltak fizetésképtelenné a szociális háló is vizsgázott.

Nem volt ez másképp Veszprémben sem, ahol az önkormányzatnak még a tavalyi év első felében kellett újragondolnia a rászorulók támogatási rendszerét. Porga Gyula a Veszprém TV aktuális magazinműsorában felidézte, az első járványhullámok begyűrűzésekor át kellett strukturálniuk a szociális támogatások rendszerét. Akkor Veszprémben azok is részesültek támogatásban, akik a járvány miatt vesztették el munkahelyüket.

A polgármester kiemelte, mára visszatért a foglalkoztatás mértéke a járvány előtti szintre és ismét inkább a munkaerőhiány okoz problémát, mintsem a munkanélküliek nagy száma.

Porga Gyula a Veszprém TV Beszéljünk róla c. magazinműsorábanPorga Gyula a Veszprém TV Beszéljünk róla c. magazinműsorában

Másfajta kihívást jelentett a családosok számára az, hogy az iskolák bezárásával és a távoktatás bevezetésével számos gyermek maradt otthon, akiknek a felügyeletét a szülőknek kellett megoldania. Mivel 2021 első felében a szabadságkeretek sok helyen kimerültek, az önkormányzat idén nyáron igyekezett minél több táborozási lehetőséget biztosítani a veszprémi kisgyermekes családoknak, így könnyíteni a szülők logisztikai terhén.

Porga Gyula a műsorban elmondta, idén megemeléték a beiskolázási támogatás összegét is, amelyekre rászoruló családok pályázhatnak augusztus elejétől. Ez a támogatási forma már régóta működik Veszprémben, viszont az összegek megemelkedtek tavalyhoz képest:

  • általános iskolás gyermek esetében 6000 Ft-ról 10.000 Ft-ra nőtt,
  • középiskolás gyermek esetében az összeg 8000 Ft-ról 12.000 Ft-ra emelkedett.

Fontos és ezt a polgármrester is kiemelte, hogy a támogatás nem családonként, hanem gyermekenként kérhető, tehát például akik három általános iskolás gyermeket nevelnek, akár 30.000 Ft-ot igényelhetnek az önkormányzattól.

vehir.hu
további cikkek
Idén nyáron is felépül a „borfalu” az Óváros téren Idén nyáron is felépül a „borfalu” az Óváros téren Ezen a nyáron sem marad borfesztivál nélkül Veszprém, július 12. és 21. között érkezik a VeszprémFest immáron állandó kísérőrendezvénye a Rozé Rizling Jazz Napok az Óváros térre, ahol a zenei felhozatalban visszatér néhány klasszikus elem, gasztronómiailag pedig még inkább az uralkodó trendekhez igazították a kínálatot. tegnap 14:47 Porga: élhetőségben az élmezőny a cél Porga: élhetőségben az élmezőny a cél Az évtized végére Veszprém Euró­pa húsz legélhetőbb városa közé tartozik majd Porga Gyula, az újrainduló veszprémi polgármester tervei szerint – írta a Magyar Nemzet. 2024. június 7. 22:54 Porga Gyula: Elkötelezettek vagyunk Veszprém további fejlődése mellett Porga Gyula: Elkötelezettek vagyunk Veszprém további fejlődése mellett A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei és Porga Gyula polgármester közös sajtótájékoztatót tartottak csütörtök délelőtt, amelyen értékelték az eddigi kampányt és kiemelték elkötelezettségüket Veszprém további fejlesztése mellett. A politikusok hangsúlyozták, hogy céljuk a megkezdett munka folytatása, melynek középpontjában a veszprémiek életminőségének javítása áll. 2024. június 6. 15:19 Átadták az Év Veszprémi Mentőse díjat Átadták az Év Veszprémi Mentőse díjat Idén is megrendezték Veszprémben az immár hagyománnyá vált Év Veszprémi Mentős díj átadó ünnepségét, ahol a város legkiemelkedőbb mentőseinek munkáját ismerik el. Az esemény különösen jelentőségteljes, már tíz éve minden esztendőben elismerést kapnak azok a szakemberek, akik példaértékű szolgálatot teljesítenek a mentés területén.   2024. június 5. 21:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.