2022. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Családi nyílt napot tart a VHK Kft. a veszprémi Hulladékudvarban

2021. augusztus 10. 13:36
A VKSZ ZRt. a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordít(ott) arra, hogy a szünidő alatt is bekapcsolódási lehetőséget biztosítson a legifjabb generáció számára a környezettudatos szemléletformálást népszerűsítő programokba. A folytonosság elvét képviselve szeptember első hétvégéjén, 4-én ismét a játékos tanulásé a főszerep.

A társaság Kistó utcai telephelyén a VHK Nonpforit Kft. bevonásával családi Nyílt Nap keretein belül a Hulladékudvar megnyitja kapuit az érdeklődők számára, hogy testközelből nyújtson betekintést mindennapi működésébe. 

Mi a különbség szemét és hulladék között? Mennyi élete van egy kidobott kanapénak? Hulladékból kosárlabda? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ kicsit és nagyok egyaránt. S ami a programokat illeti: játékos vetélkedők, „Földmentő akció”, kukásautó megtekintés úgy, ahogy a hétköznapokban nem láthatjuk, betekintés a Hulladékudvar „kulisszái mögé”, komposztálás egy igazi ökorobottal. 

A program a TOP-7.1.16-H-ESZA-2019-00972 „Környezettudatossági szemléletformálás Veszprémben” című projekt keretein belül valósul meg.

A rendezvényen való részvétel díjmentes, ugyanakkor előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációkat  a projekt@vkszrt.hu e-mail címre, vagy az alábbi regisztrációs link alatt várják a szervezők:

https://gondoldujra.ticketninja.io/

vehir.hu

További cikkek

Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön
A hadisírok a béke nagykövetei
A hadisírok a béke nagykövetei
Egyhetes munkával tették rendbe a Vámosi úti temetőben található német-magyar második világháborús katonai temetőt magyar és német katonák a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség szervezésében. A munkálatok lezárultával csütörtökön ünnepélyesen fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.
Játékokat gyűjt gyereknapra az MSZP-LMP-Párbeszéd
Játékokat gyűjt gyereknapra az MSZP-LMP-Párbeszéd
Tavalyi kezdeményezésük sikerén felbuzdulva az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció idén is játszótéri és homokozó játékok gyűjtésébe kezd, amiket gyereknap előtt helyeznek majd ki veszprémi játszótereken.
Születőben a belváros legnagyobb egybefüggő zöld parkja
Születőben a belváros legnagyobb egybefüggő zöld parkja
Az angolszász egyetemek képére alakítják át a Pannon Egyetem környékét, tehát növelik a zöldfelületeket, sportpályákat építenek, bővül a szabadidős lehetőségek sora, de ami az egyik legfontosabb, lebontják a kerítést az Erzsébet-liget és az egyetem területe között. A munka hamarosan elindul, a tervek szerint pedig jövő nyárra elkészül az új kampusz, egyben Veszprém új zöld övezete.
Régészek tárják fel a bakonybéli bencés monostor középkori emlékeit
Régészek tárják fel a bakonybéli bencés monostor középkori emlékeit
A geofizikai felmérést követően régészeti kutatás kezdődött a Szent István alapította bakonybéli bencés monostor középkori előzményeinek feltárására. Az első fázis során a régészek a monostor kertjében nyitottak szelvényeket, ahol a középkori szerzetesek tárgyi hagyatékaként többek között különböző edénytöredékeket és egy gótikus minusculával díszített, 15-16. századi könyvcsatot is találtak.