2022. december 3.
//
Ferenc névnap

Díjazták a Gyulafirátótért végzett munkát

A Kék Madár Gyermekszínjátszó csoport alapítója és vezetője kapta idén a Hadnagy László-díjat, amellyel Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenységét ismerte el az önkormányzat Juhász Attilának.

A díjat vasárnap kora este adta át Porga Gyula, polgármester a gyulafirátóti falunappal egybekötött ünnepségen.

Beszédében a városvezető kiemelte, hogy a mögöttünk hagyott másfél év után mindenki kicsit jobban érzi azt, hogy milyen fontos, ha egy közösséghez tartozhat valaki, a gyulafirátótiak pedig többször bebizonyították, hogy milyen erős közösséget alkotnak együtt. Nem csak akkor, ha ünnepelni kell, ha akkor is, ha meg kell dolgozni valamiért, fogalmazott Porga Gyula.

Juhász Attila immár 10 éve, hogy létrehozta és azóta is nagy lelkesedéssel vezeti a Kék Madár Gyermekszínjátszó csoportot. Kuratóriumi tagként oszlopos résztvevője és pályázatírója a Gyulaffy László Alapítványnak, szervezője programjainak. Iskolai, helyi rendezvények aktív segítője, szervezője és résztvevője. Civil szervezetek akcióit is segíti, támogatja, bennük közreműködik. 2021-ben Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése Gyulafirátót városrész kulturális életének fellendítéséért, a gyulafirátóti közösségek formálásáért, fenntartásáért, a gyulafirátóti identitás erősítéséért, Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként Juhász Attila részére Hadnagy László-díjat adományozott.

Az egész napos falunapon színpadi zenés proukciók mellett népi gyermekjátékok, street food autók és katonai bemutató (a Magyar Honvédség mellett a közelben állomásozó amerikai katonák autóját és eszközeit is meg lehetett nézni) is színesítette a programkínálatot.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Ruszin-Szendi Romulusz: Nem ülnék a székemben, ha nem hinném, hogy a Magyar Honvédség meg tudja védeni az országot
Ruszin-Szendi Romulusz: Nem ülnék a székemben, ha nem hinném, hogy a Magyar Honvédség meg tudja védeni az országot
Ruszin-Szendi Romuluszt első látásra nem sok minden különbözteti meg egy átlagos katonától. Interjúnkkor is ugyanolyan terepszínű gyakorlóruhában jelent meg, ahogy bármelyik másik katona. Közelebbről megnézve a felvarrókat azonban szembetűnik, hogy altábornaggyal, a Magyar Honvédség parancsnokával állunk szemben. Veszprémi látogatásakor egy ikonikus helyen, a MH Légierő Parancsnokságon, vagy ahogy sokan ismerik, a „Sziklában” beszélgettünk toborzásról, Veszprém stratégiai szerepéről a honvédelemben és a szomszédban dúló háborúról is.
Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára
Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára
A Pannon Egyetem szerdán rendezte meg hagyományosnak számító nyílt napját a B épület aulájában, ahová a középiskolai diákokat, tanárokat, illetve a szülőket is várták. Több mint hétszázötvenen vettek részt a programokon.
A húsvéti szentmisével nyitja meg kapuit a székesegyház
A húsvéti szentmisével nyitja meg kapuit a székesegyház
Bár a várban található egyházi épületek felújítása csak 2025-ben készül el, az Európa Kulturális Fővárosa évben szinte minden munkálatot szüneteltetnek majd.
Nyugodtabban fordult rá Veszprém az adventi időszakra
Nyugodtabban fordult rá Veszprém az adventi időszakra
Persze minden relatív, az is, hogy november mennyire volt nyugodt, de az tény, hogy az októberi energiaválsággal kapcsolatos korlátozások után novembert már inkább az építkezések, programok és néhány meglepő sporteredmény jellemezte. Havi hírösszefoglalónkban felidézzük ezeket.
Lezárult a nyugdíjas szabadegyetem őszi szemesztere
Lezárult a nyugdíjas szabadegyetem őszi szemesztere
November 16-án több mint 130 nyugdíjas részvételével rendezték meg a szabadegyetem idei utolsó előadását.