2022. május 21.
//
Konstantin névnap

Díjazták a Gyulafirátótért végzett munkát

A Kék Madár Gyermekszínjátszó csoport alapítója és vezetője kapta idén a Hadnagy László-díjat, amellyel Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenységét ismerte el az önkormányzat Juhász Attilának.

A díjat vasárnap kora este adta át Porga Gyula, polgármester a gyulafirátóti falunappal egybekötött ünnepségen.

Beszédében a városvezető kiemelte, hogy a mögöttünk hagyott másfél év után mindenki kicsit jobban érzi azt, hogy milyen fontos, ha egy közösséghez tartozhat valaki, a gyulafirátótiak pedig többször bebizonyították, hogy milyen erős közösséget alkotnak együtt. Nem csak akkor, ha ünnepelni kell, ha akkor is, ha meg kell dolgozni valamiért, fogalmazott Porga Gyula.

Juhász Attila immár 10 éve, hogy létrehozta és azóta is nagy lelkesedéssel vezeti a Kék Madár Gyermekszínjátszó csoportot. Kuratóriumi tagként oszlopos résztvevője és pályázatírója a Gyulaffy László Alapítványnak, szervezője programjainak. Iskolai, helyi rendezvények aktív segítője, szervezője és résztvevője. Civil szervezetek akcióit is segíti, támogatja, bennük közreműködik. 2021-ben Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése Gyulafirátót városrész kulturális életének fellendítéséért, a gyulafirátóti közösségek formálásáért, fenntartásáért, a gyulafirátóti identitás erősítéséért, Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként Juhász Attila részére Hadnagy László-díjat adományozott.

Az egész napos falunapon színpadi zenés proukciók mellett népi gyermekjátékok, street food autók és katonai bemutató (a Magyar Honvédség mellett a közelben állomásozó amerikai katonák autóját és eszközeit is meg lehetett nézni) is színesítette a programkínálatot.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Már nem csak álom – Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Szabó Péter, a VLS ügyvezetője pénteken terepbejárás keretében ismertették, hogy megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai. Az első ütem kezdeti szakasza 827 millió forintnyi TAO-forrásból épül.
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Az évfordulót gálaműsorral ünnepelte az intézmény csütörtökön.
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön
A hadisírok a béke nagykövetei
A hadisírok a béke nagykövetei
Egyhetes munkával tették rendbe a Vámosi úti temetőben található német-magyar második világháborús katonai temetőt magyar és német katonák a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség szervezésében. A munkálatok lezárultával csütörtökön ünnepélyesen fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.