Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

Ünnepi állománygyűlést tartottak

2021. augusztus 19. 15:34
A Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ hosszú idő után először tudott rendezvényt tartani, most viszont augusztus huszadika alkalmából állománygyűléssel ünnepeltek.

Ünnepi hangulat költözött csütörtök délelőtt az Agórába; az eseményen részt vett – többek között - Takács Szabolcs kormánymegbízott, Brányi Mária alpolgármester is. A köszöntő beszédet Berec Zoltán dandártábornok mondta, melyben az államalapító Szent Istvánra, első királyunkra emlékezett, aki kivívta nem csupán népünk, de Európa és az egyház elismerését. Kiemelte: István király mindenek előtt a békére törekedett, miközben cselekedetei mögött világnézeti támpont volt.

A dandártábornok szerint a katonák elődeik tetteihez akkor lehetnek ma méltóak, ha minél magasabb szinten tesznek eleget a kiképzési követelményeknek, hogy méltók legyenek a több mint ezer év rangjához. A magyarok mindig képesek voltak várat építeni akkor, amikor már minden összedőlt, fogalmazott Berec Zoltán. Az augusztus huszadikai – nemzeti – ünnepünk szerinte azért is különleges, mert ekkor még inkább erősíthetjük a nemzettudatot, a hazafiság érzetét.

Berec ismertette azt is, hogy a teljes magyar honvédség megújul, a teljes állományt nagy kihívás elé állítja tehát az új haditechnikai eszközparkjának fejlesztése, vagyis a haderő fejlesztési program során az állománynak fel kell készülnie az új eszközök üzemeltetésére.

Az ünnepség az elismerések átadásával folytatódott, a kitüntetések mellett – ahogy az szokás – kenyérszentelésre is sor került, mely a jólétet, a teremtő erőt, a dolgos kezek munkáját, és az élet körforgását jelképezi.

Szabó Eszter
vehir.hu
további cikkek
A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  ma 11:37 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. tegnap 15:43 Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Amikor a világjárvány nem gátolta a szabad mozgást, Veszprémből minden év decemberében elindult egy furgon egyenesen az erdélyi Kovásznába, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Boldog Apor Vilmos Ház gyermekotthonba megrakodva adományokkal. Romániában jelenleg viharos időszakukat élik Csaba testvér karitatív szervezetei, a veszprémi segítség viszont idén sem marad el. Sőt, a helyi vállalkozók és magánemberek adományait idén már ismét személyesen viszik ki Erdélybe. ma 11:41 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. tegnap 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.