Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
23°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
23°C

Ünnepi állománygyűlést tartottak

2021. augusztus 19. 15:34
A Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ hosszú idő után először tudott rendezvényt tartani, most viszont augusztus huszadika alkalmából állománygyűléssel ünnepeltek.

Ünnepi hangulat költözött csütörtök délelőtt az Agórába; az eseményen részt vett – többek között - Takács Szabolcs kormánymegbízott, Brányi Mária alpolgármester is. A köszöntő beszédet Berec Zoltán dandártábornok mondta, melyben az államalapító Szent Istvánra, első királyunkra emlékezett, aki kivívta nem csupán népünk, de Európa és az egyház elismerését. Kiemelte: István király mindenek előtt a békére törekedett, miközben cselekedetei mögött világnézeti támpont volt.

A dandártábornok szerint a katonák elődeik tetteihez akkor lehetnek ma méltóak, ha minél magasabb szinten tesznek eleget a kiképzési követelményeknek, hogy méltók legyenek a több mint ezer év rangjához. A magyarok mindig képesek voltak várat építeni akkor, amikor már minden összedőlt, fogalmazott Berec Zoltán. Az augusztus huszadikai – nemzeti – ünnepünk szerinte azért is különleges, mert ekkor még inkább erősíthetjük a nemzettudatot, a hazafiság érzetét.

Berec ismertette azt is, hogy a teljes magyar honvédség megújul, a teljes állományt nagy kihívás elé állítja tehát az új haditechnikai eszközparkjának fejlesztése, vagyis a haderő fejlesztési program során az állománynak fel kell készülnie az új eszközök üzemeltetésére.

Az ünnepség az elismerések átadásával folytatódott, a kitüntetések mellett – ahogy az szokás – kenyérszentelésre is sor került, mely a jólétet, a teremtő erőt, a dolgos kezek munkáját, és az élet körforgását jelképezi.

Szabó Eszter
vehir.hu
további cikkek
Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. tegnap 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. 2024. július 17. 14:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.