Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C

Gyereknappal búcsúztatták a nyarat Kádártán

2021. augusztus 22. 11:39
Koncertekkel, gyerekprogramokkal és a Dévai Bíró Mátyás-díj átadásával ünnepeltek a kádártaiak szombaton.

A Gelemér utcai Forrás-parkban szombat délután kezdődtek a programok. A gyerekeket óriáslégvár, állatsimogatók, arcfestés várta, és a délutáni fellépőket is az ő ízlésükhöz igazodva válogatták össze, így Kovácsovics Fruzsina interaktív gyerekműsora után Lakatos Anita és a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió is színpadra lépett.

A nap fénypontjaként Wessetzky Szabolcs református lelkipásztor megáldotta az új kenyeret, majd beszédet mondott Ovádi Péter parlamenti képviselő. A politikus megköszönte a rendezvényt szervező Közösség Kádártáért Egyesület tagjainak munkáját, amire a jelenlévők nagy száma alapján igény is van a községben. Ovádi megjegyezte, hogy az idei év a tervezésé, jövőre azonban számos Kádártát érintő fejlesztés kivitelezése kezdődhet meg, ilyen a 8-as és 82-es utakat összekötő új szakasz, a Kádárta-Gyulafirátót kerékpárút megépítése, valamint a Győri és a Vasút ucák felújítása. 

A Dévai Bíró Mátyás-díjat ezúttal Mórocza Géza vehette át Porga Gyula polgármestertől. Mórocza Géza a kádártai közösségi élet kiemelkedő tagja. A közösségi munkában évek óta nagy szerepet vállal, ott volt a kis hídnál megvalósult járda megépítésénél, a Gelemér utcai Forrás parkban található kemence megépítésénél, illetve a park rendezési munkálatai során, valamint a műfüves pálya megépítésénél is. Falugondnoki feladatait lelkiismeretesen végzi. A település rendezvényeinek, programjainak elő és utómunkálataiban fáradtságot nem kímélve vesz részt. 

Az est további részében már a szórakozásé volt a főszerep: Kádárné Hegedűs Veronika és Csizmadia Géza operett műsora után Kollányi Zsuzsi, az Animal Cannibals, Opitz Barbi és DJ Pinyó mulattatta a kádártaiakat.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.