Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tószínpaddal gazdagodott Herend

2021. augusztus 21. 12:44
Pénteken adták át a Zöld Város program keretében megépített tószínpadot Herendet. A hétvégi kézműves fesztivál során számos fellépő tesztelhette is a létesítményt.

Az Európai Unió támogatásával egy nagyobb beruházás részeként jött létre az új szabadtéri színpad Herenden. A Zöld Város programban a régi lepusztult épületek helyén parkot, játszóteret hoztak létre, térkővel rakták ki az utat a parkolónál, föld alatti elektromos vezetékekkel váltották ki a villanyoszolopokat. Az itt felsorolt programelemek kivitelezése 2018-ban kezdődött meg és 460 millió forintba került - tudtuk meg Jánszky Lajos László polgármestertől.

A polgármester a színpad pénteki avatásán azt is felelevenítette, hogy a város élén eltöltött idő során számos beruházás megvalósításán dolgozott együtt Ovádi Péter parlamenti képviselővel, aki közbenjárt a parlamentben a Herenden lévő állami tulajdonú utak fejlesztéséért, az ezen utak alatt elhelyezkedő víziközművek kiváltására felvett hitel átvállalásáért, illetve a Magyar Falu Programban megvalósuló fejlesztésekért.

Ovádi a színpad felavatásakor is jelen volt, és arra hívta fel az egybegyűltek figyelmét, hogy Herend fejlődése akkor sem lassult le, amikor az élet más területein jelentős nehézségekkel kellett szembenéznünk. A képviselő kijelentette: Herenden a járvány időszaka alatt is az itt élők érdekeit szolgáló beruházások valósultak meg.

Az új szabadtéri színpadot a hétvége során a kézműves fesztivál számos fellépője is kipróbálhatta.  Az első előadást még a hivatalos felavatás előtt, csütörtök este rendezték meg, amikor egy operettgála szórakoztatta a lelátót teljesen megtöltő közönséget.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.