Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Olimpiai esélylatolgató tippversenybe vonták be a megye nyugdíjasait

2021. augusztus 24. 4:00
Azt kellett eltalálni, mennyi pontot szerez a magyar küldöttség.

A megalapításának 50. évfordulóját ünneplő Fegyveres Erők Veszprém Körzeti Nyugállományúak Klubja szellemi vetélkedőt szervezett a tokiói olimpia alkalmából. A versenykiírás szerint azt kellett megtippelni, hogy a Magyarországot képviselő sportolók által nyert érmek (arany-7 pont, ezüst-5 pont, bronz-4 pont) után mennyi pontot szerez összesen a magyar küldöttség Japánban.

Az eredményhirdetést hétfő délután tartották az Agórában. A legjobb tippelő Kerékgyártó Jánosné, a második Jung Erzsébet Katalin, a harmadik pedig Tandari Ferencné lett. Az esélylatolgató versenyt a helyi szponzorok, -mint például a Veszprém Televízió vagy a felnőtt kézilabda csapat - mellett az Ferencvárosi Torna Club, az Újpest FC, és a Magyar Vízilabda Szövetség is támogatta. A nyertesek az elismerő oklevelek mellett a szponzorok által felajánlott emléktárgyakat vihették haza.

A Kerékgyártó Jánosnénak járó díjat férje vette át Szolnoki Jánostól és Hegedűs Barbarától.A Kerékgyártó Jánosnénak járó díjat férje vette át Szolnoki Jánostól és Hegedűs Barbarától.

A díjátadón elhangzott, a versenyre összesen 73 tipp érkezett, ami mögött baráti társaságok és családtagok is álltak. Számszerűleg 245 embert tudtak bevonni a játékba az egész megyéből. A nyugdíjasklub elnöke, Szolnoki János elmondta, a verseny célja amellett, hogy bevonják és megmozgassák a megyei nyugdíjasokat, az volt, hogy hazafiasságra neveljék a környezetet és felébresszék a szeretetet a magyar sport iránt. Az elismerés-átadón Hegedűs Barbara alpolgármester is részt vett, aki az összetartozást erősítő tippverseny fontosságát emelte ki. Mint mondta, a játék hozzátett az olimpiai időszak amúgy is örömteli szurkolásához.

A tippjáték ötlete a nyugdíjas klub egyik tagjához, Kocsis Józsefhez fűződik, aki arról beszélt, a jövőben további vetélkedők megszervezését tervezik.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.