2023. március 30.
//
Zalán névnap

Dudaron találkoztak a térség nyugdíjasai

Harmadik alkalommal rendeztek szenior találkozót a térség nyugdíjas klubjainak pénteken, ezúttal Dudaron.

Harmadik alkalommal rendeztek szenior találkozót a térségben, Herend és Kislőd után ezúttal Dudaron. Az egész napos rendezvényre 25 településről mintegy ötszáz résztvevőt vártak.

A délelőtti megnyitón Ovádi Péter parlamenti képviselő a közösségeket méltatta, akik a hosszú szünet után ismét aktívan működhetnek. Mint mondta, a szenior találkozó évről évre népszerűbb, az első alkalom után nem gondolták, hogy ekkora rendezvénnyé növi ki magát.

A vendéglátó település képviseletében Tóth Edina Kitti polgármester üdvözölte a megye számos pontjáról érkezett nyugdíjasokat. A polgármester elárulta, hogy az idei program szervezésében a 45 fős helyi, főleg idősek alkotta életmód klub vállalt oroszlánrészt, a klubtagok a program során reggeltől estig dolgoznak azon, hogy minden résztvevő jól érezze magát. Hozzátette: mindenkinek kívánja, hogy olyan közösségekben tölthesse az idejét, mint a dudari, nevessünk sokat, töltsük meg tartalommal az életet! 

Az biztos, hogy a péntek ennek az útmutatásnak a szellemiségében telt: a színpadon egymást váltották a nyugdíjas klubok, akik színes műsorokkal mutatkoztak be közönségüknek. A nap fénypontjaként az Apostol együttes koncertezett délután.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

További cikkek

Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Tojás, sonka, kukoricasaláta és a sütemények végeláthatatlan sora: minden évben több napon át tartó készülődés előzi meg a húsvétot, majd az ünnepek után az ételek egy része a szemetesben landol? A közhiedelemmel szemben a tudatos készülődés nem egyenlő a finom falatokról való lemondással vagy a hagyományok eltörlésével. Sőt, egy kis odafigyeléssel több időnk juthat a szeretteinkre, új közös elfoglaltságokat találhatunk, ráadásul pénzt is spórolhatunk. A Rama most ehhez gyűjtött össze néhány praktikus ötletet és ínycsiklandó húsvéti receptet.
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Közgyűlés: ingyenes óra a piacnál, elnevezik a zeneiskola előtti parkot
Közgyűlés: ingyenes óra a piacnál, elnevezik a zeneiskola előtti parkot
A parkolási rendszer kisebb enyhítéséről, közterület elnevezéséről döntött csütörtökön a képviselő-testület. Egy lépéssel közelebb kerültünk a Bakonykarszt állami kézbe kerüléséhez is.