Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Családi napot tartottak a lakótelepen

2021. augusztus 29. 17:12
Többek között cirkuszi légvárral, házi kemencés finomságokkal, koncertekkel és nemzetiségi programokkal várta a Veszprém Agóra a családokat vasárnap a Kálvin János Parkban.

Ha más nem, a hűvösre fordult napok menthetetlenül jelezték, hogy közeleg a nyár vége. Persze ne keseredjünk, lesz még indián nyár és az élet nem áll meg a legmelegebb évszak végével. Illik azonban méltón búcsúztatni a nyarat, az Utcazene Fesztivál után pedig a Veszprém Agóra Családi napja nyújtott ehhez muníciót.

A szervezők gondoltak kicsikre és nagyokra egyaránt. Előbbiek a kellemesre fordult időjárásnak köszönhetően Mihály Réka Masni és Pocó bábos gyerekkoncertjét élvezhették, kipróbálhatták a Mosolyvár Játszóház cirkuszi légvárát, családi, ügyességi vetélkedőkön vehettek részt. 

A rendezvényen a helyi nemzetiségi önkormányzatok, így az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat és a Veszprémi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat is szerepet kapott, akik kézműves foglalkozásokkal és csellókoncerttel készültek. 

Egy hét múlva rendezik meg a Kolostorok és Kertek területén az Európa Pikniket, de aki szeretett volna többet is megtudni az EU sokszínű nemzeteiről, az uniós lehetőségekről, azoknak érdemes volt betérni az Európa Sátorba. Aki pedig inkább játszani szeretett volna, az a Játékos tudomány program keretében próbálhatta ki tudását tudományos, ügyességi, logikai és népi játékok keretében, vagy akár óriás társasokkal is szórakozhatott.

Nem unatkoztak a felnőttek sem: a közönséget többek között Szabó Ádám szórakoztatta, közben pedig házi kemencés finomságokból, pálinkákból és borokból lehetett csemegézni.

A rendezvény a CLLD pályázat TOP-7.1.1-16-H-073-9-01 – „Élmény, közösség, tudás” családi programok az Agórával keretein belül valósult meg. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.