Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Öv nélkül utazó kisfia halála miatt vádat emeltek egy sofőr ellen

2021. augusztus 31. 11:59 // Forrás: Veszprémi Főügyészség
Egy gyermek volt az áldozata annak a közúti balesetnek, amely miatt a balesetet okozó apa ellen emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

A vádirat szerint 2021. január 16-án a reggeli órákban Ajka-Bakonygyepes belterületén, Ajka felől a 8-as számú főút irányába közlekedett személygépkocsival az 56 éves férfi, akivel 19, 17 és 7 éves gyermekei utaztak, mert Eplénybe szerettek volna menni szánkózni. A járműben utazók közül egyedül a 7 éves kisfiú nem volt biztonsági övvel az üléséhez rögzítve.

Fotó: police.huFotó: police.hu

A 8-as számú főút kereszteződéséhez érve a férfi egyenesen kívánt továbbhaladni Magyarpolány irányába, azonban figyelmen kívül hagyta az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát, és körültekintés, lassítás, illetve megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe. Ekkor érkezett ehhez az útszakaszhoz a védett főúton Veszprém irányából egy szabályosan közlekedő, vontatóból és félpótkocsiból álló járműszerelvény, amely már nem tudta elkerülni az elé behajtó személygépkocsival történő ütközést. A be nem kötött 7 éves gyermek az ütközés erejétől kirepült a személygépkocsiból. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen életét veszítette.

A baleset következtében a férfi másik két gyermeke is súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől történő eltiltásra tett indítványt az elbírálásra jogosult Ajkai Járásbíróság felé.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.