2021. október 21.
//
Orsolya névnap

Sebességjelző tábla a gyermekek biztonságáért Gyulafirátóton

2021. szeptember 8. 10:59
Az iskolakezdésre kikerültek a sebességjelző táblák a gyulafirátóti iskola utcájába, amelyek figyelmeztetik a gyorsan haladó autósokat a korlátozások betartására.

Időről-időre felvetődő probléma Gyulafirátóton, hogy a Gyulaffy László Általános Iskola bejárata közvetlenül egy forgalmas útra nyílik, ami biztonsági kockázatot jelent, mind az iskolakezdés időszakában, mind pedig a tanítás végén.

Az iskola előtti út forgalma az utóbbi időben tovább növekedett, mivel a kálvária alatt kialakított építési területen lévő ingatlanokat is nagyrészt ezen az úton közelítik meg a tehergépjárművek és a már ott lakók.

2020 őszén az iskola vezetése és a szülői munkaközösség közösen fordult a polgárőr egyesülethez a forgalmas időszakokban nagyobb polgárőri jelenlétet kérve. Mivel az egyesület önkéntesei folyamatos jelenlétet nem tudnak biztosítani, az egyesület vezetése egyeztetést kezdeményezett, amelyen a körzeti megbízott és a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Iroda munkatársai is részt vettek. Az egyeztetés eredményeként – mivel forgalomszervezési módszerekkel nem csökkenthető az adott útszakasz terheltsége − közlekedési tábla ki- illetve áthelyezését és figyelemfelkeltő útburkolati jelek felfestését vállalta a városüzemeltetési iroda.

Mindemellett a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesület pályázatot nyújtott be a Nemzeti Együttműködési Alap „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2021.” című pályázati kiírásra, amelyben forrást igényelt sebességjelző berendezés telepítéséhez.

A NEAO-KP-1-2021/4-000955 azonosítószámú, sikeres pályázat támogatási forrásából a városüzemeltetési irodával együttműködve és az iroda segítségével a napokban, az iskolakezdésre megvalósult a sebességjelző kihelyezése. A sebességjelzőn a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekedőknek felvillanó „lassíts” felirat és a már korábban kihelyezett és felfestett jelzések együttesen hozzájárulnak az iskolások biztonságának növeléséhez.

vehir.hu
Simon Dani

További cikkek

Új konditerem nyílt az egyetemen
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új helyszínen nyitotta meg kapuit a veszprémi Pannon Egyetem konditerme az egyetemi tornacsarnok pinceszintjén.
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Egyre többször fordul elő, hogy magánszemélyek a közösségi médiában létrehozott profilok alatt cukrászati termékeket árulnak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Veszprém megyei munkatársai olyan tortakészítőknél végeztek ellenőrzéseket, akik a közösségimédia felületeit használták termékeik bemutatására és eladására.
Úgy költöztek új intézménybe a bölcsődések, hogy ki sem kellett költözniük
Úgy költöztek új intézménybe a bölcsődések, hogy ki sem kellett költözniük
Teljes energetikai felújításon esett át az Aprófalvi Bölcsőde, aminek keretében az épület hőszigetelése mellett az intézmény konyhája is megújult, valamint napelemek is kerültek a tetőre. A felújítási munkákat ráadásul sikerült úgy összehangolni a bölcsőde működésével, hogy a gyermekeknek nem kellett kiköltöznie az épületből.
Meghalt Kádár Tibor festőművész
Meghalt Kádár Tibor festőművész
Az 1990 óta Veszprémben élő és alkotó festő 76 éves volt. Legutóbbi kiállítása szeptemberben nyílt meg a Várgalériában.
45 év után új liftet kap a rendelőintézet
45 év után új liftet kap a rendelőintézet
Lecserélik a rendelőintézet elavult liftjét, néhány hónapon belül új, korszerű felvonót állítanak szolgálatba, melynek költségeihez az önkormányzat is hozzájárul.